Családtagokat "etet" a brit parlament "/>
Megjelent: 12 éve

Családtagokat "etet" a brit parlament

Száznál is több brit alsóházi képviselő, köztük több kabinettag alkalmaz közvetlen családtagot közpénzen egy nyilvánosságra került lista szerint.

Száznál is több brit alsóházi képviselő, köztük több kabinettag alkalmaz közvetlen családtagot közpénzen egy nyilvánosságra került lista szerint. A londoni parlament választott tagjainak augusztus 1-jéig kell deklarálniuk, hogy alkalmaznak-e rokont stábjukban. A BBC által csütörtökön nyilvánosságra hozott eddigi lista szerint a 646 képviselő közül 106-an közölték, hogy családtagjaikat alkalmazzák irodájukban.

Köztük van Jacqui Smith belügyminiszter, aki a férjét alkalmazza kutatási asszisztensi beosztásban, Hilary Benn környezetvédelmi miniszter, aki a feleségét regisztráltatta hasonló állásban, valamint Sir George Young, a képviselői kiváltságokért és parlamenti eljárási normákért felelős bizottság elnöke, sőt Sir Stuart Bell is, aki a parlamenti költségek felülvizsgálatát végző testület egyik vezetője.

A brit képviselőknek nem tiltja törvény családtagjaik fizetett alkalmazását a munkatársi állományuk fenntartására rendelkezésükre álló évi dologi keretükből. Az év elején azonban komoly botrányt kavart Derek Conway, az ellenzéki Konzervatív Párt frakciójának "hátsó padsoraiban" helyet foglaló - vagyis árnyékkormánybeli tisztséget nem viselő - tagja, aki egy vizsgálat szerint feleségének és két fiának 2001 óta összesen 260 ezer fontot (87 millió forintot) utalt ki munkadíjként.

Conway felesége valóban dolgozik férje titkárnőjeként, még jelenleg is, azonban a két fiú - Freddie és Henry Conway - tényleges munkavégzésére az alsóház illetékes bizottsága nem talált bizonyítékokat. A tory képviselőt tíz napra felfüggesztették, és több mint 13 ezer font visszafizetésére kötelezték.

A botrány után elrendelték, hogy az alsóházi képviselőknek tételesen deklarálniuk kell az általuk foglalkoztatott családtagok számát és kilétét.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter