Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 hónapja

Csökkent a munkanélküliek száma Németországban

Németországban elemzők által vártnál nagyobb mértékben csökkent a munkanélküliek száma februárban, a munkanélküliségi ráta azonban maradt a januári szinten - írja az MTI.

A német munkaügyi hivatal pénteken azt közölte, hogy a munkanélküliek száma februárban, a szezonálisan kiigazított adatok szerint 21 ezerrel, 2 millió 236 ezer főre csökkent. Az elemzői várakozások átlagában szerényebb, 5 ezer fős csökkenés szerepelt.

A munkanélküliségi ráta, összhangban az elemzői várakozásokkal, 5,0 százalékon stagnált februárban, ez Németország újraegyesítése, 1990 óta a legalacsonyabb szint.

A szövetségi statisztikai hivatal által szintén pénteken közölt nyersadatok arról tanúskodnak, hogy januárban 44,726 millió volt a foglalkoztatottak száma Németországban. Ez 0,6 százalék csökkenés decemberhez képest, ugyanakkor 1,1 százalék növekedés tavaly januárral összevetve.

MTI
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter