Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 15 éve

Csütörtökön sztrájkolni fog az egészségügy

A most csütörtökre tervezett munkabeszüntetésben a Pécsi Orvostudományi Egyetem, Veszprém, Dunaújváros, Cegléd, Szegedi II-es kórház, Szentes, Szarvas, Hódmezővásárhely, Miskolc, Ajka, Siófok, Tatabánya és a budapesti Heim Pál gyermekkórház vesz részt, de folyamatosan jelentkeznek további intézmények, melyek az egészségügyi sztrájkhoz kívánnak csatlakozni.

Mint azt korábbi hírünkből megtudhatták az egészségügyi dolgozók az embertelen munkakörülmények és a méltatlan fizetések ellen kívánnak fellépni. Mint azt a szakszervezet már korábban elmondta: a csütörtöki sztrájkot minden héten megismétlik egészen addig, míg kormányzati szinten nem tesznek valamit az egészségügy áldatlan állapota ellen.

Bár a sztrájkfelhíváshoz eddig csak az előbb felsorolt intézmények csatlakoztak, ám további számtalan intézmény jelentette be, hogy szolidaritást vállal a sztrájkban résztvevőkkel. A Népszava értesülései szerint az EDDSZ, valamint a munkabeszüntetést támogató Magyar Orvosi Kamara az újonnan felállított kormány egészségügyi vezetésével tárgyalásokat kíván folytatni, ezt azonban az egészségügyi minisztérium nem kívánta megerősíteni.

Mint azt megtudhattuk, a most csütörtökön kihirdetett sztrájkban egyenlőre csak 1000 munkavállaló vesz majd részt, de a további sztrájkok esélye igen nagy, amennyiben a kormányzati tárgyalásokra a továbbiakban sem kerítenek sort.A Napi Online jelentése nyomán
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár