Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Demonstráció a taxirendeletet ellen

Demonstrálnak a budapesti taxisok hétfőn, hogy a főváros ne fogadja el az új taxirendeletet. Főtaxi nem ért egyet a tüntetéssel.

Vizy András közleménye szerint a Főtaxi meggyőződése, hogy a taxis társadalom helyzetének békés és minden érdekelt fél számára elfogadható, felelős rendezése nem utcai megmozdulásokkal, hanem jól előkészített, többoldalú egyeztető tárgyalásokkal érhetők el.

Közös érdek, hogy rendezett és korrekten szabályozott piaci viszonyok között, legálisan, az utasok igényeit minél jobban kiszolgálva dolgozhassanak a taxisok - áll a közleményben. A Főtaxi úgy látja, hogy az áregyeztetés terén a Budapesti Közlekedési Központ javaslatai elfogadhatóak, hozzáteszik azonban, hogy az árak az európai átlaghoz képest így is rendkívül alacsonyak.

A közleményben emlékeztetnek, hogy "A Szabályozási alapelvek a taxi közlekedésben" előterjesztés kapcsán a Főtaxi - tárgyalásokkal és nem demonstrációval - érte el, hogy a taxi gépkocsin, illetve a szabadjelzőn megjelenjen a fuvarszervező társaság védjegye, továbbá hogy a motorok teljesítménye legyen meghatározva - 80-90 lóerőben -, nem pedig a hengerűrtartalom.

Taxisok azért demonstrálnak hétfőn Budapesten, hogy a szakmai szervezetek támogatása nélkül a főváros ne fogadja el az új taxirendeletet. A forgalomlassító megmozdulást szervező szakszervezetek mintegy ezer taxis részvételére számítanak.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az MTI-nek csütörtökön azt mondta, semmilyen dokumentumot nem kaptak a városházától az új taxirendeletről, de a kiszivárgott információk minden szakmaiságot nélkülöznek, ezért demonstrálnak.

Hozzátette: voltak egyeztetések korábban, de ezeken nem közeledtek az álláspontok. Közlése szerint a műszaki paraméterek szigorítását azért támogatták, mert ezért cserébe Budapest olyan mértékű fix tarifát vezetett volna be, amely mindkét félnek kedvező lenne. Kiderült azonban, hogy egy éven belül egységesíteni akarják a taxikat, a szövetség viszont ötéves átfutási időt javasolt.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
ITM: közel 25 ezer fővel csökkent az álláskeresők száma

A kereskedelemben, a turizmus-vendéglátásban és a feldolgozóiparban is a többszörösére emelkedett a bejelentett új álláshelyek száma. Teljes cikk

MSZP: elszegényedés vár a nyugdíjba vonulókra

Az MSZP szerint a nyugdíjak emelésekor a bérek növekedését is figyelembe kéne vennie a kormánynak. Teljes cikk

Ezeken a helyeken tart ellenőrzést a NAV a következő napokban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette, hogy hol fognak vizsgálódni az adóellenőrök augusztusban. Teljes cikk