Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 hónapja

Drasztikus adócsökkentéseket jelentett be a horvát kormány

Az szja felső kulcsát 36-ról 30 százalékra, az alsó kulcsot 24-ről 20 százalékra csökkentik Horvátországban. A társasági adó 12-ről 10 százalékra apad. Az intézkedések célja az állampolgárok és a vállalkozók tehermentesítése.

images

Újabb adóreformról szóló törvénytervezetet fogadott el a horvát kormány. A dokumentum, amelyet még a parlamentnek is meg kell szavaznia, három adótörvény módosítását és egy új jövedéki adótervezetet tartalmaz.

2017 óta ötödszörre hajtanak végre adóreformot, az intézkedések célja az állampolgárok és a vállalkozók tehermentesítése - mondta Zdravko Maric pénzügyminiszter.

A tárcavezető a legfontosabbak között említette a személyi jövedelem adó (szja) változtatásait. A szja felső kulcsát 2021. január 1-jétől 36 százalékról 30 százalékra, alsó kulcsát 24 százalékról 20 százalékra csökkentik. Mérséklik továbbá az átalány adókra vonatkozó adókulcsot 12 százalékról tíz százalékra.

A törvénymódosítási javaslat szerint csökkentik a társasági adó mértékét 12 százalékról tíz százalékra azon vállalatok számára, amelyek bevétele nem haladja meg a 7,5 millió kunát (356,7 millió forint) évente. Maric szerint az intézkedés a Horvátországban működő cégek 93 százalékát érinti.

Csökkentik az osztalékjövedelem és nyereségrészesedés utáni adót 12 százalékról tíz százalékra a külföldi jogi személyek, valamint 15 százalékról tíz százalékra a külföldi előadóművészek, sportolók és művészek számára.
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter