Megjelent: 8 éve

Egyes szakokon "dupla tandíjat" kell majd fizetni

Kellemetlen meglepetés érheti a felvételizőket, mert egyes szakokon az önköltség mellett hasonló összegű idegennyelvi hozzájárulást is kell fizetni. Ez utóbbiról azonban csak az apró betűs részben adtak tájékoztatást - adja hírül a Népszabadság.

A Felvételi tájékoztatóban nem tudták jól látható helyen feltüntetni, hogy szeptembertől a hallgatóknak bizonyos szakokon a tandíj mellett legalább akkora összegű egyéb díjat is kell fizetniük - írja az Index. A Corvinus Egyetem angol nyelvű képzésein például a félévenkénti 350 ezer forintos tandíj mellett a hallgatóktól további 340 ezer forintos idegennyelvi hozzájárulást is kérnek.

Ha a Felvi.hu keresőjében az angol nyelvű gazdálkodási és menedzsment szakokra keresnek rá, az derül ki, hogy az önköltség - a tandíj - összege a Corvinus Egyetemen 350 ezer, a Pécsi Tudományegyetemen 320 ezer forint. Ugyanennyi a feltüntetett tandíj a Corvinuson az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás szakon is. A tandíj mellett azonban a Corvinuson és Pécsett is kérnek egyéb díjat. A Corvinus úgynevezett idegennyelvi hozzájárulást fizettet a hallgatókkal, amelynek összege félévenként 340 ezer forint. Egy félév így már 690 ezer forintba kerül. A Corvinuson bíznak abban, hogy a felvételizők jelentkezési lapjuk beadása előtt tájékozódtak, s megnézték a kar honlapját, vagy telefonon érdeklődtek.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter