Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Együttműködik a fogyasztóvédelem és a tudásközpont

Együttműködési megállapodást írt alá az egri Eszterházy Károly Főiskola Egerfood Regionális Tudásközpontja és az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége március 5-én.

A megállapodásban - amelyet a felek határozatlan időre kötöttek - kutatási, oktatási és képzési feladatok közös megvalósítására, illetve kidolgozására nyilvánítják ki együttműködési szándékukat.
Regionális és országos határkörű képzési programokat, továbbképzéseket szerveznek és indítanak be, közös képzési programokhoz kapcsolódó szakanyagokat dolgoznak ki és szerkesztenek, valamint szakértőként működnek közre specifikus oktatási feladatok ellátásában.

Közös konferenciákat szerveznek és bonyolítanak le, prezentációkat, előadásokat tartanak szakmai rendezvényeken, a fogyasztóvédelemmel és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos ismereteket terjesztik, szakértői tanulmányokat készítenek, szakmai tanácsadást végeznek, valamint a fogyasztók széles körét érintő élelmiszerbiztonsági szakértői véleményeket készítenek.

A fogyasztóvédelemmel és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos közös pályázatokat készítenek, konzorciumokat szerveznek közös projektek megvalósítására, közös szakmai kiadványokat szerkesztenek és adnak ki.

EU-s pályázatokon közösen vesznek részt, nemzetközi pályázati programokat dolgoznak ki, interregionális, illetve határmenti együttműködés intenzívebbé tétele szakmai szervezetekkel és a harmadik ország szakmai felzárkózásának elősegítése.


edupress.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
2020-tól kevesebb OKJ-képzés indul, és azok drágábbak lesznek

A jelenlegi 766-ról 200 alá csökkentenék az OKJ-képzésben szerezhető szakmák számát 2020-tól. Jövőre a képzéseket több év alatt lehet majd... Teljes cikk

Így vehető fel a Diákhitel1

A szabad felhasználású Diákhitel1-et egyaránt felvehetik állami ösztöndíjas és önköltséges képzésen tanulók és azok is, akik Erasmus... Teljes cikk

Nőtt a diplomások száma, de az uniós átlagot még nem értük el

A diplomások aránya 34 százalékra nőtt Magyarországon, ugyanakkor a felsőoktatásban tanulók száma 22 százalékkal esett vissza az évtized elejéhez... Teljes cikk