Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

"El kell felejteni az egykulcsos adót és a gazdagok kedvezményeit"

Szakítani kell az egykulcsos adórendszerrel, és el kell felejteni a gazdagoknak, tőkejövedelmeknek biztosított kedvezményeket - hangoztatta Schiffer András frakcióvezető az LMP országjáró körútjának veszprémi állomásán pénteken.

Szavai szerint a következő hónapoktól szeretnének azzal foglalkozni, hogy elmondják a választóknak, mire számíthatnak 2014 után, ha a pártot tisztelik meg bizalmukkal, elmondani azt, hogy Orbán Viktor távozása után hogyan lesz több munkahely és kevesebb korrupció.

Az LMP úgy látja, hogy a válságálló munkahelyek érdekében zöld fordulatra van szükség az elmúlt 25 év gazdaságpolitikájához képest, utóbbi ugyanis az oka annak, hogy Magyarországon legalább másfél millió ember munka nélkül van - jelentette ki a frakcióvezető.

Hozzátette: az LMP a külföldi tőke vonzóképessége helyett a belföldire tenné át a hangsúlyt; megfelelő forrásokkal beindítaná a helyi gazdaságokat, ösztönözné a helyi szövetkezést, a helyi piacokat. Ehhez szakítani kell az egykulcsos adórendszerrel, s el kell felejteni a gazdagoknak, tőkejövedelmeknek biztosított kedvezményeket - szögezte le.

Az LMP olyan gazdasági fordulatot akar 2014-től, amely gondol a következő generációkra, és olyan ágazatokban teremtene munkahelyeket, ahol a képzetlen tartósan munka nélkül maradtak juthatnak megélhetéshez, ugyanakkor fenntartható gazdaságot eredményez, ami megőrzi az erőforrásokat - összegezte Schiffer András.

Szél Bernadett országgyűlési képviselő közölte: tavasszal kerül nyilvánosságra az LMP zöldmunkahely-teremtési koncepciója, mely a megújuló energiaforrások munkahelyteremtő képességét, az energetikai beruházásokban rejlő, a helyi gazdaságokban, valamint a regionális tömegközlekedésben rejlő lehetőségeket vizsgálja.

Az LMP országjáró körútja a hét elején Jász-Nagykun-Szolnok megyében kezdődött, majd Veszprém, Tolna és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében folytatódik. A párt munkahely-teremtési programjában visszaköszönnek az országjárás tapasztalatai, és azt a szakszervezetekkel is egyeztetik majd - mondta Schiffer András.

Gerstmár Ferenc LMP-s önkormányzati képviselő közölte: Veszprémben eredménytelenül kezdeményezték a helyi piacok létrehozását. Szerinte a közösségi szolgáltatások területén bővíteni lehetne a munkahelyeket, a helyi pénznek nagyobb marketingre lenne szüksége, a Balatoni Korona kibocsátóhelye kevés, és akkor lenne nagyobb sikere, ha a béren kívüli juttatásokat abban lehetne adni.


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
PDSZ: Nyomorúságos, béremelésnek álcázott pótlékkal próbálják kiszúrni az egyre dühösebb ágazati dolgozók szemét

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elégedetlen a Kásler Mikós által hétfőn bejelentett 10 százalékos szakmai pótlékkal. Teljes cikk

44 milliárd forintos autóipari beruházás Tatabányán

A tatabányai ipari parkban már több dél-koreai vállalat működik, a Lotte Aluminium Kft. a negyedik a sorban. Teljes cikk

Tíz százalékkal emelkedik a pedagógusok bére

Az intézményvezetők és helyetteseik a tanulók létszámához igazodó vezetői pótlékokat kapnak - mondta el Kásler Miklós. Teljes cikk