Megjelent: 9 éve

Elbocsátások a TV2-nél és a közmédiánál

Takarékoskodásba kezdett a TV2, a csatornánál kilencvenhárom emberrel közölték, hogy ezentúl nem tartanak igényt a munkájukra - adja hírül a Népszabadság. Az Index pedig úgy tudja, hogy az MTVA-ban folyó második körös elbocsátási hullám ismét nagy számban érintené az 50 év felettieket és a műsorkészítésben részt vevő munkatársakat.

A Népszabadság úgy tudja, hogy jelentős részben a különböző produkciókban dolgozó technikai szakembereket, operatőröket, technikusokat, stúdiószemélyzetet érintette a leépítés a TV2-nél, ezen kívül megváltak öt riportertől, archivátoroktól és asszisztensektől is. Csökkentették a promóciós stáb és a pénzügyesek létszámát is. Az elbocsátások után a létszám valamivel 300 felett lesz a csatornánál. A nézettségben második csatornának 2010-ben 19 milliárd forintos árbevétele volt, ez mintegy 8,6 milliárd forinttal maradt el az RTL Klubétól. A cég a 2009-es 654 milliós nyereség után 2010-ben 2,2 milliárd forint veszteséggel zárta az évet.

Az elmúlt napokban újra felröppentek azok a hírek, hogy az egyik legnagyobb jobboldali médiavállalkozás, az Infocenter.hu Zrt. (Lánchíd Rádió, Heti Válasz, Class FM tulajdonosa) tárgyal a TV2 megvételéről, ám ezt a csatornánál cáfolták, az Infocenter tulajdonosa pedig nem nyilatkozott.


Műsorkészítőket küldenek el a közmédiábólA nézettségben első csatornánál, az RTL Klubnál is leépítések voltak, kevesebb, mint harminc embert rúgtak ki. A közmédiumoknál jelenleg is zajlik a csoportos létszámleépítés második köre. A közszolgálati médiából a nyári 500 fős elbocsátás után újabb 417 embert küldenek el, akiknek nagy része ismét a műsorgyártási területről kerülhet ki. A vezető beosztásúak megint nem kerültek sorra, igaz nagy részüket lefokozták. Az 50 év felettiek viszont újra a leépítés nagy áldozatai lesznek. A tárgyalások legkorábban jövő hét közepén zárulhatnak le -– tudta meg az Index.

A csoportos létszámleépítésben érintett 417 főből nagyjából 120-130 ember erről a területről kerülne ki. Az MTV-ből, a Duna TV-ből, a Magyar Rádióból és az MTI-ből legnagyobb mértékben szerkesztőket küldenének el (37 ember), és annak ellenére megválnának 16 riportertől is, hogy a hírek szerint a tévékben már így is nehezen tudnak napi adásokat készíteni.

Népszabadság/Index
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter