Megjelent: 14 éve

Electrolux Innovációs Akadémia indul a Miskolci Egyetemen

Az Electrolux kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetemmel. A kétoldalú szerződés keretében az Electrolux Lehel Kft. és a Miskolci Egyetem a pályakezdő mérnökök elhelyezkedését és az intézmény gyakorlatorientált oktatásának fejlesztését kívánja elősegíteni - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Az Electrolux és a Miskolci Egyetem között létrejött együttműködési szerződés célja, hogy a két fél minden eddiginél hatékonyabb párbeszédet folytasson, és közös erővel olyan kutatás-fejlesztési feladatot lásson el, amely támogatja a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő tudású szakemberek képzését.

"Az Electrolux egyik erőssége a vállalat humán erőforrás menedzsmentjében rejlik. Magas szintű szakmai ismerettel rendelkező mérnökeink kulcsszerepet játszanak a vállalat eredményességében, ezért a kiválasztás során kiemelt figyelmet fordítunk a potenciális munkavállaló szakmai ismereteinek felmérésére. A Miskolci Egyetemen magas szintű mérnökképzés folyik, ezért örömmel veszünk részt egy olyan kezdeményezésben, amellyel tovább mélyíthetjük a hallgatók gyakorlati ismereteit, és örömmel fogadjuk érdeklődésüket vállalatunk iránt" - mondta Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója.

A stratégiai együttműködés keretében az egyetem létrehozza Electrolux Innovációs Akadémia elnevezésű programcsomagját, mely új ösztöndíj-lehetőséget kínál, valamint az egyes szakok oktatási tematikájának átstrukturálását eredményezi. Így a friss diplomások rendelkeznek majd azzal a tudással és kompetenciával, amely segítheti elhelyezkedésüket az Electrolux Lehel Kft. valamelyik részlegénél.

Az Electrolux Magyarországon emellett szélesebbre tárja kapuit az egyetem végzős hallgatói előtt. A diákok megismerhetik egy multinacionális vállalat filozófiáját, bepillantást nyernek az Electrolux gyárainak tevékenységébe, fejlesztési elképzeléseibe, és a gyártási folyamatokba is beleláthatnak gyárlátogatással egybekötött nyílt napok keretében.

"Oktatási intézményünknél elsődleges szempont, hogy hallgatóink az aktuális munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodó tananyagot sajátítsák el” - mondta, Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora. „Az együttműködés jelentős előnyöket kínál diákjaink számára. Egy nagyvállalat gyakorlatán keresztül sajátíthatják el választott szakterületük gyakorlati ismereteit, így diplomaosztás után máris konkrét szakmai tapasztalatokkal lépnek be a munkaerőpiacra" - tette hozzá Dr. Patkó Gyula.
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek