Megjelent: 3 éve

Elégedetlenek a bérek növekedésével a szlovák munkavállalók

Bár az átlagos havi kereset Szlovákiában jelenleg nettóban 2000 euró, a Szlovák Szakszervezeti Szövetségek Konföderációja szerint így is hatalmas a lemaradás a nyugat-európai bérekhez képest. Norvégiát mintegy 389 év lenne utolérni, írja az InfoRádió.hu.

Ha azonnali, általános 10%-os béremelést hajtanának végre az országban, akkor is további 44 évre lenne szükség a német vagy osztrák keresetekhez történő felzárkózáshoz. A norvég bérek évszázadokra vannak, a svájciak meg egyszerűen elérhetetlenek, a szakszervezeti számítások szerint, írja az InfoRádió.hu.

Annak ellenére, hogy 2004-hez képest 2015-ig a szlovákiai bérek 65%-al nőttek, a bérnövekedés jelenlegi üteme szerint Szlovéniát 61 év múlva, Ausztriát 123 év múlva sikerülne behozni, Svájcot pedig lehetetlenség lenne utolérni.

InfoRádió
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter