Megjelent: 9 éve

Elektronika: vezető szerepben hazánk

A régióban vezető szerepet betöltő hazai elektronika fejlődésére nem lesz hatással, hogy lelassul Európában a szerződéses gyártás növekedése az újból gyengülő makrogazdasági kilátások miatt, írja a Világgazdaság.

images

A világ élvonalába tartozó szerződéses elektronikai gyártók (EMS) együttvéve több tízezer embert foglalkoztatnak nálunk. A kapacitások Kelet-Európába való áttelepítése ráadásul tovább folytatódik a közeljövőben, annak ellenére, hogy az újból gyengülő makrogazdasági kilátások miatt lassuló növekedésre rendezkedhet be Európában a szerződéses gyártás. Ennek a folyamatnak a nyertese hazánk, tudta meg a Világgazdaság.

Az utóbbi években a nagyobb szaktudást igénylő termelés került Magyarországra, eddig elsősorban a fejlett térségekből, de van esély arra, hogy Távol-Keletre települt bérgyártó kapacitásokat is megszerezzünk - tudta meg a Világgazdaság.

Az utóbbi időszak beruházásai közül kiemelkedő a jelenleg kilencezer főt foglalkoztató Jabil Circuit hatmilliárd forint értékű fejlesztése. A beruházás révén a borsodi üzem létszáma további hatszázhetven fővel, köztük ötven diplomással bővülhet 2011 végéig.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter