Megjelent: 9 éve

Elmaradásban vagyunk a munkát terhelő adókkal

A munkát terhelő adókat tekintve jelentősen elmaradásban vagyunk a régió országaihoz képest; a cél az, hogy a régiós országokkal egy szintre kerüljünk, majd lehagyjuk őket - mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a 48. szegedi Közgazdász-vándorgyűlésen tartott előadásában a Napi Gazdaság híradása szerint.

images

images

A helyzet ma gyökeresen eltér 2002-höz képest: újrakezdésre van szükség a magyar gazdaságpolitikában - vélte Varga Mihály.

Az újrakezdés kifejezetten fontos, hiszen Magyarország új elemként, a bizalmatlansággal is küzd - mondta az államtitkár. A kormány számára azonban előny, hogy nagy bizalommal kezdte meg működését, és rendelkezik a gyors reagálás eszközével - tette hozzá.

Az eurózónához való csatlakozás tekintetében a kormány célja, hogy minél hamarabb bevezessük a közös devizát, azaz minél hamarabb teljesítsük a belépés feltételeit - fogalmazott.

A társadalmi folyamatok végigtekintése során az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy közel sem egységesek a jelenleg uralkodó demográfiai folyamatok. A nyugdíjak összegének szóródása rendkívül magas, és a munkanélküliség régiónkénti eltérése is jelentős.

Mindezért, a kormánynak figyelembe kell vennie, hogy az állami támogatásban részesült cégek hol teremtenek munkát és alapvetően szükség van a teljes támogatáspolitika átgondolására.

Napi Gazdaság
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk