Megjelent: 10 éve

Előbb lehet valaki kőfaragó Hollandiában, mint Békéscsabán

Képzett szakmunkásokat keresnek a munkaadók, azonban mindenki recepciós akar lenni. Szakemberek szerint azért van százszoros, olykor ezerszeres túljelentkezés ezen munkakörökre, mert átrendeződött a foglalkoztatás belső struktúrája, a diplomások kiszorítják az érettségizetteket, adja hírül a Magyar Rádió.

images

images

A Foglalkoztatási Hivatal adatai múlt hónapban 550 ezer regisztrált munkanélküli volt az országban, és ők főleg recepciósok, értékesítők, vagy asszisztensek szeretnének lenni - mondja az egyik nagy internetes álláskereső portál üzletágvezetője.

Szedlárné Gáll Ibolya munkaerő-piaci szakértő szerint a recepciós munkakörökre azért van százszoros, olykor ezerszeres túljelentkezés, mert átrendeződött a foglalkoztatás belső struktúrája, a diplomások kiszorítják az érettségizetteket.

A szakértő szerint az is rontja a helyzetet, hogy az ország egyes régióiban jóval kevesebb állást hirdetnek meg, mint máshol. Úgy tűnik: előbb lehet valaki kőfaragó Hollandiában, mint Békéscsabán.

A munkaadók azonban főként képzett szakmunkásokat, például szakácsokat vagy kőműveseket keresnek. Még nagyobb az igény a technikusok, a hegesztők, esztergályosok és az ácsok iránt - mondta a Krónikának az egyik nagy munkaerő közvetítő cég üzletfejlesztési igazgatója.

Egy Pest megyei virágtermesztő kapálásra, szedésre keresett napszámost, jelentkező azonban nem nagyon akadt az ingyen szállás, plusz havi 150-200 ezer forintos kereseti lehetőségre.

Magyar Rádió
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk