Eltörölték az elvárt adót "/>
Megjelent: 13 éve

Eltörölték az elvárt adót

Az Országgyűlés hétfőn 2007. január 1-ig visszamenőleg hatályon kívül helyezte az elvárt adóra vonatkozó, az Alkotmánybíróság által február 27-iki hatállyal megsemmisített törvényi szabályozást.

A Ház 308 igen szavazattal - tartózkodás nélkül - egy ellenszavazattal fogadta el a javaslatot. A képviselők - 310 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül - megszavazták azt is, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a köztársasági elnöktől a törvény sürgős kihirdetését.

Veres János pénzügyminiszter a napirend előadója közölte: az Alkotmánybíróság (Ab) döntése után a kormány úgy határozott, az a méltányos, ha az év első két hónapjára sem kell megfizetni az elvárt adót. A döntésben fontos szempont volt, hogy e kötelezettség ne legyen negatív hatással a gazdaság egészére, a vállalkozásokra - tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta: a vállalkozások mellett az egyéni vállalkozók elvárt adóját is megsemmisíti a kormány annak ellenére, hogy erről nem döntött az Alkotmánybíróság.

A kormánynak továbbra is elhatározott szándéka, hogy szélesítse a társasági adó hatálya alá tartozó cégek körét; nem fogadható el, hogy az adóalanyok mindössze egyharmad része fizeti ezt az adót - közölte Veres.
Értesüljön e-mailben a legfrissebb hírekről, iratkozzon fel hírleveleinkre!


Hirdessen Ön is az ETARGET-tel!

ETARGET linkek >> ETARGET linkek létrehozása

Adó Sziget - Az első gyakorlati jogszabálykalauz
Gyakorlati információk gazdasági szakemberek számára bér és számvitel témakörökben állásfoglalások, tájékoztatók, törvény hivatkozások, nyomtatványok és példák kíséretében.


Offshore cégbejegyzés? Offshore cégalapítás?
Előbb tervezzünk! Hozza ki legtöbbet az adóoptimalizálásból! Elveszik az információk tengerében? Tervezés - Kivitelezés - Működtetés. Díjmentes tanulmánysorozat.


Legyen sikeres otthonából!
Lakóhelytől független, internetes tevékenység, aktív emberek számára. Legyen a saját főnöke. További kötelezettség nélküli tájékoztatásért regisztráljon honlapunkon.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk

Egyre nagyobb a nyomás a bolti dolgozókon a munkaerőhiány miatt

A munkaadók szerint 6 ezer dolgozó hiányzik a kiskereskedelemből, a szakszervezet és a munkavállalók szerint nagyobb a gond. Teljes cikk

Megkéseltek egy tanárt egy győri iskolában

Az 51 éves tanárnőt kórházba szállították, a 17 éves elkövetőt elfogták. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek