Megjelent: 7 éve

Ennyit keresnek a pályakezdő bölcsészek

118-158 ezer forintot keres egy pályakezdő, bölcsész végzettségű fiatal - számol be a Diplomás Pályakövet Rendszer adatairól az Eduline.hu.

Nettó 118-158 ezer forintot keresnek a frissen végzett bölcsészek a diplomások pályáját követő felmérés legfrissebb, 2011-es és 2012-es adatai szerint.

A Miskolci Egyetem, a Debreceni Egyetem és a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsész végzettjei átlagosan négy hónap alatt találnak állást, egy részük pedig külföldön próbál elhelyezkedni.

A legkiemelkedőbb adat, hogy a bölcsészek között 40 százalék körüli a részmunkaidőben dolgozók aránya. A válaszadók körülbelül harmadának már a végzéskor volt főállása.

A végzettek 16-18 százaléka nem a szakterületén helyezkedett el.

A részletes adatokat az Eduline.hu-n olvashatja.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kétszázezer diák vehet részt a pénz és vállalkozói témahéten

A pénzügyi ismeretek mellett a diákok azt is megtanulhatják, hogyan kell vállalkozást szervezni. Teljes cikk

Elnök nélkül maradt a szakképzési hivatal

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal még nem találta meg Kucsák László utódját. Teljes cikk