Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Erősítik együttműködésüket a Centrope tagjai a kutatás és a felsőoktatás terén

Szorosabbra kívánják fűzni az együttműködésüket a közlekedés, a művelődés, valamint az oktatás és a tudomány területén az Európai Unió programjai keretében a Centrope csoportba tömörült tartományok és városok, amelyek vezetői hétfőn tárgyaltak a dél-morvaországi Brünnben.

A megbeszéléseken Győr-Moson-Sopron megye, Vác, Dél-Morvaország, Pozsony, a pozsonyi és a nagyszombati régió, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland térségek tartományi vezetői, illetve néhány ottani település polgármesterei vettek részt - tájékoztatták a rendezők kedden az MTI prágai irodáját.

A szomszédos tartományok elöljárói és a települések polgármesterei megállapodtak abban, hogy támogatni fogják a régiók közlekedési, kulturális és műszaki-tudományos együttműködésének fejlesztését és összekapcsolását.

"A már korábban kidolgozott együttműködési programunkhoz hozzáadtuk a határokon átnyúló együttműködés fejlesztését a kutatás és a felsőoktatás terén" - mondta a találkozó után Roman Onderka brünni polgármester.

"Mindenkitől azt halljuk, hogy a Bécs-Pozsony-Győr háromszög gazdaságilag rendkívül erős egység. Ha ehhez hozzátesszük Brünnt is, még erősebbek leszünk, és ezt ki kell használnunk" - jelentette ki Michael Haupl, Bécs polgármestere.

A Centrope régió Ausztria, Csehország, Szlovákia és Magyarország területén fekvő egymással szomszédos tartományokat és városokat kapcsolja össze. A csoport tagjai félévente találkoznak, hogy kiértékeljék az előző időszakot és megbeszéljék a jövőbeni tennivalókat.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter