Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 éve

Erősítik együttműködésüket a Centrope tagjai a kutatás és a felsőoktatás terén

Szorosabbra kívánják fűzni az együttműködésüket a közlekedés, a művelődés, valamint az oktatás és a tudomány területén az Európai Unió programjai keretében a Centrope csoportba tömörült tartományok és városok, amelyek vezetői hétfőn tárgyaltak a dél-morvaországi Brünnben.

A megbeszéléseken Győr-Moson-Sopron megye, Vác, Dél-Morvaország, Pozsony, a pozsonyi és a nagyszombati régió, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland térségek tartományi vezetői, illetve néhány ottani település polgármesterei vettek részt - tájékoztatták a rendezők kedden az MTI prágai irodáját.

A szomszédos tartományok elöljárói és a települések polgármesterei megállapodtak abban, hogy támogatni fogják a régiók közlekedési, kulturális és műszaki-tudományos együttműködésének fejlesztését és összekapcsolását.

"A már korábban kidolgozott együttműködési programunkhoz hozzáadtuk a határokon átnyúló együttműködés fejlesztését a kutatás és a felsőoktatás terén" - mondta a találkozó után Roman Onderka brünni polgármester.

"Mindenkitől azt halljuk, hogy a Bécs-Pozsony-Győr háromszög gazdaságilag rendkívül erős egység. Ha ehhez hozzátesszük Brünnt is, még erősebbek leszünk, és ezt ki kell használnunk" - jelentette ki Michael Haupl, Bécs polgármestere.

A Centrope régió Ausztria, Csehország, Szlovákia és Magyarország területén fekvő egymással szomszédos tartományokat és városokat kapcsolja össze. A csoport tagjai félévente találkoznak, hogy kiértékeljék az előző időszakot és megbeszéljék a jövőbeni tennivalókat.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A vártnál kevésbé nőtt a munkavégzés költsége az euróövezetben

A vártnál kisebb mértéken nőtt a munkavégzés költsége az idei első negyedévben az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az... Teljes cikk

Az EU új irányelvet fogadott el munkafeltételek átláthatóságának és kiszámíthatóságának javítása érdekében

Az Európai Unió Tanácsa a munkafeltételeket átláthatóbbá és kiszámíthatóbbá tevő irányelvet fogadott el, amely új minimumjogokat állapít meg,... Teljes cikk

Az EU új szabályokat fogadott el a vállalkozások fizetésképtelenségének elkerülése érdekében

Az Európai Unió Tanácsa a vállalkozások fizetésképtelenségének megelőzése érdekében új szabályokat fogadott el, amelyek második esélyt... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár