Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Észak-Magyarország: 100 ezer fölött a munkanélküliek száma

Egy év alatt mintegy tízezerrel nőtt az állástalanok száma Borsod-Abaúj-Zemplénben; jelenleg 72 ezer munkanélküli van a megyében - mondta Ódor Ferenc, a Borsod megyei közgyűlés fideszes elnöke.

A Borsod megyei közgyűlés fideszes elnöke sajtótájékoztatóján közölte: a munkanélküliség mértéke meghaladja a 24 százalékot a megyében, míg országosan ez a szám 10,5 százalék.

Ha ez így folytatódik, komoly szociális katasztrófa várható, amiért nem az érintett embereket kell kárhoztatni, hanem azoknál kell keresni az okokat, akik nem tettek meg mindent a munkahelyek megőrzéséért, létrehozásáért, nem segítették a helyieket - hangsúlyozta Ódor Ferenc.

Az észak-magyarországi régióról szólva kifejtette: a 72 ezer borsodi munkanélküli mellett, Nógrádban - ahol összesen 200 ezren élnek - 20 ezren, Heves megyében pedig 22,5 ezren vannak állás nélkül. A három megyében tehát összesen 114,5 ezer munkanélküli van - jegyezte meg, kiemelve, hogy az érintett családok szociális helyzete rohamosan romlik.

Kérdésre válaszolva hozzátette, hogy a foglalkoztatottak száma a három megyét magában foglaló észak-magyarországi régióban 398 ezer.

Új kormányra, más gondolkodásra, más gazdaságpolitikára van szükség, amely figyel a vidékre, figyel a kis- és középvállalkozásokra - mondta Ódor Ferenc.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter