kapubanner for mobile
Megjelent: 4 hete

Ezeken a helyszíneken ellenőriz a NAV március végétől

Az adóhatóság közzétette a listát, hogy hol terveznek ellenőrzéseket végezni március utolsó hetében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Adótraffipax oldala szerint március végétől a következő helyszíneken kell számítani az adóellenőrök megjelenésére: 

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. március 22. és 29. között Budapesten ellenőrzik a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek értékesítőit. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép üzemeltetésével összefüggő szabályok betartását ellenőrzik.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. március 22-től Budapesten ellenőrzik a húsvéti termékek árusítását. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését fogják vizsgálni.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. március 25. és 28. között ellenőrzik a távol-keleti termékek árusítóit, piacokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki termékeket, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

Bács-Kiskun vármegye

Az adóellenőrök a nőnap és a húsvét közeledtével

  • 2024. március 25. és 31. között az édesség- és húsboltokban

ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai március 25. és 31. között hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön a vármegye egész területén ellenőrzik a húsvéthoz kapcsolódó termékek értékesítőit, különös tekintettel a piaci kitelepülőkre, a zöldség-, tojás-, hentesáru- és édességkereskedőkre.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Az adóhatóság munkatársai továbbra is kiemelten ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezések üzemeltetését a vármegye egész területén.

Békés vármegye

március 25. és 29. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a húsboltokat, (húsvéti árusok) sonka, tojás, csokoládéárusokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai – a húsvéthoz kapcsolódóan – 2024. március 25. és 28. között a füstölt- és húsáruk, a tojás, édesség és primőr zöldségek árusítóinál vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. március 24. és 31. között a húsvéthoz kapcsolódó termékeket (csokoládé, füstölt húsok, ajándéktárgy stb.) árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. március 27. és 28. között a húsvéthoz kapcsolódó termékek árusítóit ellenőrzik, főként a piacokon.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. márciusban a vármegye területén található számítástechnikai és telekommunikációs üzleteknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, az áruk eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nőnap és a húsvét közeledtével

  •  március 4. és 8. között a virág- és ajándék üzletekben,
  •  március 18. és 28. között az édesség- és húsboltokban

ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást és a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. március 25. és 28. között a húsvéti termékeket árusítókat ellenőrzik az üzletekben és a piacokon. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. március 25. és 28. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • március 26. (kedd)                     Salgótarjáni járás,
  • március 27. (szerda)                   Pásztói járás,
  • március 28. (csütörtök)               Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a piacokon és kitelepüléseken húsvéti termékeket árusítóknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. március 18. és 28. között az élelmiszer-kereskedőket ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések. 

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 12-13. héten a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan füstölt árukat értékesítőknél, tojás, édesség, szezonális zöldség- és gyümölcsárusítóknál, kitelepüléseken, piacokon, valamint vásárokon ellenőriznek.

Ellenőrzésre számíthatnak március 26-án a Kaposvári Nagypiac, március 27-én a fonyódi piac árusai is.

Az ellenőrzések továbbá kiterjednek a mezőgazdasági és kertészeti termékek forgalmazóira és előállítóira, az online vásárlásokra, a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezésekre, a jövedéki termékek ellenőrzésére, valamint a vármegye teljes területén ellenőrzésre számíthatnak az építkezések.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai a közelgő nőnap kapcsán március 4. és 10. között a virág-ajándék és illatszer-, édességkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát. Ezen felül továbbra is ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automaták üzemeltetését, valamint az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást.

A revizorok a hét valamennyi napján, a vármegye bármely településén ellenőrizhetnek.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. március 11. és 28. között az ajándék-, hús-, és élelmiszerüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2024.03.26.

Dunaföldvár

2024.03.27.

Szekszárd

 

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. március 25. és 28. között a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan az alábbi járásokban ellenőrzik a húsboltokat, valamint a tojás- és édességkereskedőket:

március 25. (hétfő) Balatonfüred,
március 26. (kedd) Veszprém,
március 27. (szerda) Balatonalmádi,
március 28. (csütörtök) Várpalota.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. március 18. és 28. között a hús- és húskészítmények, valamint a húsvéti termékek árusítóinál ellenőriznek.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, a jövedéki szabályok betartását, valamint a pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Ennyivel emelkedett a fizikai átlagórabér 2023 végére

Az idei első negyedévben 2 061 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére– derül ki a Trenkwalder... Teljes cikk

A fiatal munkavállalók harmada szerint munkáltatója nem törődik a fenntarthatósággal

A fiatal dolgozók úgy érzik, hogy munkahelyi moráljukra is kihat, hogy munkaadójuk nem törődik eléggé a fenntarthatósággal. Teljes cikk

Felmérés: ez a hazai vállalkozások legnagyobb problémája

A válaszadók 30-40 százaléka kedvezőtlennek ítéli meg a gazdasági helyzetet. Teljes cikk