Megjelent: 2 hónapja

Ezeken a helyszíneken ellenőriz a NAV szeptember végétől

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szeptemberben és októberben is országszerte végez majd ellenőrzéseket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint a következő helyszíneken kell ellenőrzésekre számítani:

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. szeptember 16. és november 13. között a budapesti piacokon, közterületeken értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • szeptember 27. (kedd) Dunavecse, Solt.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 26. és október 2. között kedd Pécsett, a fürdőszoba- és szaniterboltokban, szerdán Szigetváron, a József Attila utcai üzletekben, csütörtökön pedig Pécsett, az óraszalonokban ellenőriznek.

A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá a „Villányi Vörösbor Fesztivál” rendezvény árusai is.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés megye

Október 3. és 7. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vendéglátóhelyeken a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják. Október 24. és 28. között  a megye virágboltjaiban a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. szeptember 26-án Hajdúböszörményben ellenőrzik a kiskereskedőket és a vendéglátókat. 

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is.

Kollégáink a megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén ellenőrizhetnek.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 39. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 27. (kedd)                       Jászberény és környéke,
 • szeptember 28. (szerda)                    Mezőtúr és környéke,
 • szeptember 29. (csütörtök)                Kunszentmárton és környéke,
 • szeptember 30. (péntek)                    Szolnok és környéke.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. szeptember 26. és 30. között a számítástechnikai és mobiltelefon-üzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. szeptember 26. és 30. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 26. (hétfő)                Rétsági járás,
 • szeptember 27. (kedd)                Pásztói járás,
 • szeptember 28. (szerda)              Balassagyarmati járás,
 • szeptember 29. (csütörtök)         Szécsényi járás,
 • szeptember 30. (péntek)             Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a papír- és írószerüzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. szeptember 12. és október 23. között a piacokon, vásárcsarnokokban, kitelepüléseken ellenőriznek.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. szeptember 19. és 25. között a zöldség-gyümölcsárusító kis- és nagykereskedéseknél ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást, a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgépek használatát, míg a megye építkezésein továbbra is a szabályos foglalkoztatást vizsgálják.

 

 • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
 • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
 • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
 • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Érkeznek a bérköltség-támogatások a falusi kisboltoknak

Érkeznek a bérköltség-támogatások a falusi kisboltok számára - jelentette be Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Teljes cikk

Három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának mondtak fel a sztrájk miatt

A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi igazgatók - a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve - december 1-jei hatállyal három fővárosi... Teljes cikk

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgájára

Már online is lehet jelentkezni a központi írásbeli vizsgákra, ügyfélkapun keresztül kitölthető a jelentkezési lap. Teljes cikk