Megjelent: 11 hónapja

Ezeken a helyszíneken fog ellenőrizni az adóhatóság

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a következő hetekben is országszerte végeznek majd ellenőrzéseket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Adótraffipax oldalának legfrissebb adatai szerint a következő hetekben az alábbi helyszíneken lesznek kiemelt ellenőrzések:

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. februárban a Budapest I-V., valamint a XIII. kerületi székhelyszolgáltatókat ellenőrzik.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2022. január 24. és február 4. között Budapesten ellenőrzik a szépészeti-, és fizikai közérzetet javító szolgáltatókat. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban az ajándékboltokat, parfümériákat, édességértékesítőket, továbbá a bioboltokat és gyógyászatisegédeszköz-árusítókat ellenőrzik. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a  foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai január 31. és február 6. között szerdán Pécsett, a gyógyászatisegédeszköz-boltokban, csütörtökön Villányban a vendéglátóhelyeken, pénteken pedig Pécsett, a szerelvényboltokban ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 3-án az ónodi országos kirakodóvásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 3-án a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 5. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 31. (hétfő)                     Jászapáti
 • február 1. (kedd)                      Karcag
 • február 2. (szerda)                   Törökszentmiklós
 • február 3. (csütörtök)               Tiszaföldvár
 • február 4. (péntek)                   Szolnok

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. január 31. és február 4. között a számítástechnikai- és mobiltelefon-üzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. január 31. és február 4. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 31. (hétfő)                        Balassagyarmati járás,
 • február 1. (kedd)                         Pásztói járás,
 • február 2. (szerda)                       Rétsági járás,
 • február 3. (csütörtök)                  Bátonyterenyei járás,
 • február 4. (péntek)                      Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az állateledel-kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését. A fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye bármely településén végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 4. és 5. héten azokat az online pénztárgépeket ellenőrzik, amelyek szüneteltetését vagy újra üzembe helyezését – a beérkező adatok alapján – elmulasztották az üzemeltetők. A revizorok továbbra is ellenőrzik év végi leltárak meglétét, valamint az építőiparban a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. január 31. és február 4. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedéseket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2022.01.31.

Szekszárd

2022.02.01.

Paks

2022.02.02.

Dombóvár

2022.02.03.

Nagydorog

2022.02.04.

Bátaszék

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. január 31. és február 4. között az alábbi településeken ellenőrzik a pékségeket:

január 31. (hétfő)

Tapolca,

február 1. (kedd)

Veszprém,

február 2. (szerda)

Pápa,

február 3. (csütörtök)

Ajka,

február 4. (péntek)

Balatonfüred.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. január 19. és február 6. között a ruha-, cipő-, és a távol-keleti árukat értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

 

fotó: pixabay

 • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
 • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
 • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
 • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter