Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Fejleszteni kell a műszaki képzést Zalaegerszegen

Fejleszteni kell a műszaki képzést Zalaegerszegen - jelentette ki Gyutai Csaba polgármester szerdán, a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás tízéves évfordulója alkalmából rendezett emlékrendezvényen.

images

A fideszes polgármester szerint a zalaegerszegi műszaki képzést a városban és a városkörnyékén működő vállalatok igénye hozta létre. Az iparág szakemberigénye továbbra is megvan, ezért erre alapozva tovább kell fejleszteni a műszaki képzést a városban. Úgy fogalmazott: az ország és a helyi gazdaság szempontjából a műszaki területnek kiemelt jelentősége van.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntőjében azt mondta: az egyetem, a városvezetés és a vállalatok részéről hatalmas összefogás kísérte a munkát. Kiemelte, hogy Szalai Annamária országgyűlési képviselőként és a felsőfokú oktatásáért közalapítvány alapító elnökeként is segítette a munkát.

Felolvasta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének levelét, amelyben Szalai Annamária erre a három évre emlékezett vissza, és arra az összefogásra, melynek eredményeképpen elindulhatott a műszaki képzés Zalaegerszegen.

Varga Mihály, a Nyugat-magyarországi Egyetem gépészeti és mechatronikai intézetének igazgatója emlékeztetett, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel főszerepet vállalt a zalaegerszegi műszaki képzésben. A Nyugat-magyarországi Egyetem 2010-től kapcsolódott be képzésbe.

A műszaki felsőoktatás a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány koordinálásával és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve 2002 szeptemberében indult el gépészmérnöki főiskolai szakon a zalai megyeszékhelyen.

A képzés 2004-ben mechatronika szakiránnyal bővült. 2010-ben a BME-től a Nyugat-magyarországi Egyetem vette át a képzést, létrehozták a gépészeti és mechatronikai intézetet, valamint a Zalaegerszegi Műszaki Képzési és Kutatási Központot.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter