Felfüggesztik a kkv-kat támogató pályázatot "/>
Megjelent: 13 éve

Felfüggesztik a kkv-kat támogató pályázatot

Felfüggeszti a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) április 6-val a mikro- és kisvállalkozások számára vállalati képzés támogatására kiírt uniós pályázatot, mivel a beérkezett pályázatokban összesen igényelt támogatás elérte a rendelkezésre álló keretet - közölte az ügynökség kedden.

Az NFÜ közleménye szerint a pályázatra április 6-án éjfélig lehet még igénylést beadni. Az ezt követő napokban értékelik a beérkezett pályázatokat és megvizsgálják annak lehetőségét, hogy van-e mód a többletigények kielégítésére.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által január 31-én megjelentetett felhívás azokat a legkisebb vállalkozásokat célozta meg, amelyek forráshiány miatt munkatársaik képzésére jellemzően nem költenek.

A pályázat iránti nagy érdeklődés azt mutatja, hogy a támogatási célok egybeestek a piaci igényekkel, a mikro- és kisvállalkozások számára valóban szükséges területen nyújtanak segítséget - olvasható a közleményben.

Az érdeklődést fokozhatta, hogy bár a szakmai kritériumok szigorodtak, a pályázóknak mindössze 20-25 százalék önrésszel kell rendelkeznie a vissza nem térítendő támogatás igényléséhez. Ez az önrész 10-15 százalékra csökken abban az esetben, ha hátrányos helyzetű, például fogyatékkal élő, illetve roma munkatársaikat képezik a vállalkozások.

További könnyebbség volt a pályázók számára az egyszerűsített pályázati rend, amely a korábbiaknál lényegesen kevesebb adminisztrációs feladatot és igazolási kötelezettséget ír elő, illetve az ügynökség honlapján elérhető pályázatkitöltő program is. A pályázaton 1-25 millió forint közötti összeget lehet igényelni vállalati képzésre, az összesen 1,057 milliárd forintos keret erejéig.

  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek