Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Fókuszban a foglalkoztatási rehabilitáció

Megkezdődött a szociális hét Szombathelyen, ahol a foglalkoztatási rehabilitáció, a megváltozott munkaképességű emberek problémái kerülnek előtérbe.

images

images

Fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű emberek, hátrányos helyzetű családok és idősek támogatásával, szociális problémáik megoldásával foglalkozó önkormányzati intézmények, nonprofit civil szervezetek és egyházi segítők mutatkoztak be a Szombathelyen megrendezett szociális hét nyitónapján.

A színpadon a tartósan munkanélküli emberek foglalkoztatását segítő Savaria Rehab Team Nonprofit Kft. által készített gyermekruhákból tartottak divatbemutatót, majd a városban működő idősek klubjainak műsorát láthatta a közönség.

Szerdán a gyermekvédelemmel, valamint a foglalkoztatás lehetőségeinek növelésével foglalkozó előadások, csütörtökön a foglalkoztatási rehabilitáció, a megváltozott munkaképességű emberek problémái kerülnek előtérbe, pénteken pedig az egyházi segítő szervezetekről, valamint a családsegítés új útjairól esik majd a legtöbb szó.

Hagyományosan a rendezvénysorozat zárónapján adják majd át a város által alapított, a kimagasló szociális munka elismeréséül szolgáló kitüntetéseket.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter