Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Folyamatosan érkeznek migránsok a nyugat-balkáni útvonalon

A nyugat-balkáni migrációs útvonalon, folyamatosan érkeznek dél felől migránsok, a szerb, a horvát és a szlovén határátkelőhelyeken a feltorlódott tömegekben egyre nő a feszültség - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

A hírműsorban kapcsolták a Berkasovóban lévő tudósítót a szerb-horvát határ szerb oldaláról, aki arról számolt be: hétfő 17 óra körül a horvátok átengedtek két-háromezer embert. A határátkelő egy időre elnéptelenedett, ám egy idő után újra feltorlódott hozzávetőlegesen ezer bevándorló, akik este türelmesen várakoztak.

A tudósító kitért arra, hogy egy újságírótól - aki nemzetközi stáb tagjaként érkezett a határhoz - az elmondása szerint a horvát határőrök elvették és a sárba dobták a felszerelését, amikor a határvonal közvetlen közelében dolgozott. Néhány óra múlva ugyan visszaadták, ám a nyilvánvaló károsodás miatt az újságíró feljelentést tesz.

A szerb-horvát határ horvát oldalán lévő átkelőhelyről, Opatovacról az M1 tudósítója azt jelentette, hogy folyamatosan indítják a buszokat, amelyekben a horvát hatóságok a szlovén határhoz szállítják a migránsokat. Közlése szerint a horvát belügyminiszter, Ranko Ostojic a helyszínen azt mondta: hétfő este legalább 22 buszt és két vonatot indítanak útnak. Szerbia felől az este folyamán 2500 bevándorló érkezésére számítanak.

A horvát-szlovén határ horvátországi oldalán lévő Drávamagyaródra is folyamatosan érkeztek a migránsokat szállító buszok. Civil szervezetek dolgozóitól úgy tudni, hogy a tömeget még hétfőn továbbengedik Szlovéniába, a hatóságok a buszok megérkezésére várnak - jelentette a tudósító.
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Fókuszban a megélhetési juttatások! - Ingyenes A koronavírus-járvány a vállalatoknál talán a HR-es szakembereknek adta a legtöbb megoldandó feladatot. Olyan nehézségekkel kellett szembenézniük, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Nem maradt ki a kihívások sorából a dolgozói juttatások témája sem: a tapasztalat azt mutatta, hogy a pandémiás időszak alatt a cégek jelentős része nem tudta kiadni a juttatásokat a korábban megszokottak szerint. Egy gyorsan változó, bizonytalan piaci és jogi környezet komoly rugalmasságot igényelt és igényel a mai napig a munkáltatók részéről. A cégek számára elengedhetetlenné vált, hogy újragondolják korábban alkalmazott, bevált megoldásaikat, és olyan rendszert hozzanak létre, amelyet – az igények igen dinamikus, folyamatos változása okán – a későbbiekben is viszonylag könnyen tudnak alakítani, módosítani. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter