Megjelent: 12 éve

Globális megmozdulások az üzemanyagár-drágulás ellen

Világszerte egyre hevesebb tiltakozásokat vált ki az üzemanyag-drágulás. A kormányokra nehezedő nyomás várhatóan tovább nő, hiszen hét európai ország fuvarozói szövetségei a napokban Brüsszelben kívánnak egyeztetni a közös fellépésről - áll a Világgazdaságban.

Ma jelenti be a spanyol kormány azokat az intézkedéseket, amelyek az üzemanyag-drágulás hatását hivatottak tompítani a három hete sztrájkokkal és most már határblokádokkal is tiltakozó közúti fuvarozók számára. Madrid a The Guardian értesülése szerint 55 millió eurót különít el a sofőrök korengedményes nyugdíjazására, áthidaló segélyt ad a leginkább rászorulóknak, és lehetővé teszi, hogy a rendkívüli helyzetben egyoldalúan módosítsák a szállítási szerződéseket. Kérdés, a több tízezer fuvaros számára ez elég lesz-e a határblokádok feloldásához.

Egyre terjednek az üzemanyagárak emelkedése miatti tiltakozások: az Ibériai-félsziget egészére, illetve Franciaországra is kiterjednek, sőt már Belgiumból, Nagy-Britanniából és Olaszországból is érkeztek hírek most zajló vagy tervezett demonstrációkról. A kormányokra nehezedő nyomás várhatóan tovább nő, hiszen hét európai ország fuvarozói szövetségei a napokban Brüsszelben kívánnak egyeztetni a közös fellépésről.

Így egyre több kormány kényszerülhet az adók csökkentésére vagy más kedvezmények nyújtására, holott az efféle lépések Joaquín Almunia uniós biztos szerint csak az olajexportőrök profitját növelik. A jövő heti EU-csúcson ezért alighanem a rövid távú és a valóban rászorulókat érintő kedvezmények bevezetésére ösztönzik a kormányokat - áll a Világgazdaságban.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter