Megjelent: 10 éve

Hat brit repülőtéren lesz sztrájk

A sztrájk mellett döntöttek a szakszervezet által rendezett szavazáson a BAA hat brit repülőterének kulcsfontosságú dolgozói, többek közt a tűzoltók és a biztonsági személyzet - közli a Napi Gazdaság.

images

A csütörtökön ismertetett eredmények után eldőlt: augusztus végén munkabeszüntetéssel tiltakoznak a béremelési követelések nyomatékosítására a londoni Heathrow, a Stansted, valamint Glasgow, Southampton, Edinburgh és Aberdeen városának repülőterein.

A sztrájk a légikikötők teljes megbénulását, egyes vélemények szerint lezárását jelenti. A BAA szerint a munkavállalókat képviselő Unite szakszervezet nem kapott egyértelmű felhatalmazást a sztrájk megszervezésére, mivel a szavazásra jogosult több mint hatezer alkalmazottnak csak a fele járult az urnákhoz.

Az érdekképviselet ugyanakkor kijelentette: a szavazók 74 százaléka a sztrájk mellett döntött. A munkabeszüntetés pontos időpontját hétfőn jelentik be, a várakozások szerint augusztus 23-a után kell az utazóknak sztrájkra számítaniuk. Azon a héten ünnep lesz Nagy-Britanniában, így több százezer utas helyzete válhat kaotikussá.

A munkavállalók azután határoztak a tiltakozás e formája mellett, hogy nem jutottak megegyezésre a munkáltatóval a béremelés mértéke és a bónuszok kérdésében. A BAA 1 plusz fél százalékos ajánlatott tett, ezt a szakszervezet kevesellte.

Napi Gazdaság
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter