Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Hátrányos helyzetű álláskeresők képzésére indult program

Az Európai Unió pályázati támogatásával hátrányos helyzetű álláskeresőknek indult képzési és foglalkoztatási program Ópályiban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere az MTI-vel.

images

images

Erdélyi Miklós, aki az Összefogás Megyénkért elnevezésű választási szervezet színeiben lett önkormányzati vezetője a Mátészalkával szomszédos településnek, elmondta: húsz tartós munkanélküli szerezhet kerti munkás és szabadföldi dísznövénykertész képesítést a képzés során, közülük tizenöt embernek munkát is adnak a jobb elhelyezkedési esélyt teremtő gyakorlati tapasztalatszerzés eléréséhez.

A képzés és a foglalkoztatás az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében valósul meg, az unió 100 százalékos arányú, több mint 77 millió forint összegű támogatásából.

A polgármester tájékoztatása szerint a támogatás elnyerésére konzorciumot létrehozva pályázott az ópályi önkormányzat, a mátészalkai Szatmár Liget Alapítvány és a nyíregyházi Kontaktus Egyesület.

A 77 millió forintot meghaladó összeg az egy évig tartó képzés költségei mellett tartalmazza tíz ember foglalkoztatásának bérét és annak közterheit, valamint egy képzési hely kialakítását Ópályiban.

További öt ember foglalkoztatásának költségeit pedig az önkormányzat vállalta magára, közel kétmillió forint összegben.

A képzési helyet egy régi önkormányzati hivatali épületben alakítják ki, november végéig. Az épületet felújítják, kicserélik ablakait, vizes blokkot és öltözőt alakítanak ki benne, valamint külső tatarozását is elvégzik.

A programot megvalósító konzorcium szervezetei azt remélik, hogy a kerti munkás és szabadföldi dísznövény-kertész képesítést, illetve gyakorlati tapasztalatokat is szerző álláskeresők az elsődleges munkaerőpiacon tudnak majd elhelyezkedni a projekt 2014. május 31-ei befejeződése után.

Erdélyi Miklós szólt arról is, hogy a 3.200 lakosú Ópályiban jelenleg is mintegy 20 százalékos arányú a munkanélküliség, minden ötödik munkaképes ember elhelyezkedési gondokkal küzd. Hozzátette, hogy a település ezzel együtt is a jobb helyzetben lévők közé tartozik a szatmári térségben, hiszen szomszédos a jelentősebben iparosított Mátészalkával, ahová sokan ingázhatnak dolgozni.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk

Nagy könnyebbség a cégeknek: átmenetileg megszűnik a kamionstop

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben visszavonásig korlátozás nélkül közlekedhetnek a tehergépkocsik a magyarországi utakon -... Teljes cikk