Megjelent: 1 hónapja

Hogyan válasszunk okosan gurulóállványt?

A különböző szakipari munkák elvégzése során sok esetben szükség lehet arra, hogy elérjünk egy bizonyos munkamagasságot. Tipikusan ilyen például, amikor egy épület homlokzatát szigetelik vagy felújítják, a munkához pedig fel kell állítani egy állványt.

Hogyan válasszunk okosan gurulóállványt
 

Sok esetben a legideálisabb megoldást egy gurulóállvány használata jelenti, amely – mint, ahogy a nevében is benne van – igény szerint elgurítható egy másik helyre annak érdekében, hogy biztosítsuk a munkavégzés folyamatosságát. Így ugyanis nem kell megállni, szét- majd ismét összeszerelni az állványt.

Az Állványbázis.hu gurulóállvány kínálatában megéri körülnézni, ugyanis ott kizárólag magas minőséget képviselő, biztonságosan és nem utolsósorban kényelmesen használható munkaeszközöket találunk.

Mai cikkünkben kicsit tüzetesebben is górcső alá vesszük a gurulóállványokat, és választ adunk néhány velük kapcsolatos kérdésre. Nézzük, mit érdemes tudni róluk!

Mi az a gurulóállvány?

Mindenekelőtt magával a fogalommal érdemes tisztában lenni. A gurulóállvány lényegében nem más, mint egy speciális kialakítású állvány, aminek az alsó része kerekekkel, illetve megbízható stabilizáló rendszerrel van ellátva.

Ennek köszönhetően könnyedén át tudjuk tolni egy másik helyre, meg tudjuk változtatni a pozícióját, hogy tovább tudjunk haladni a munkánkkal. Ez különösen akkor hasznos, amikor mondjuk egy nagyobb felületen végzünk valamilyen szakipari munkát, mondjuk festünk, alapozunk, glettelünk, szigetelő rendszert építünk, stb.

Azáltal, hogy az állványt könnyedén tudjuk mozgatni, rengeteg időt spórolhatunk, hiszen nem kell annak szét- és összeszerelésével foglalkoznunk, ami akár egy többórás művelet is lehet.

Mit kell szem előtt tartanunk vásárláskor?

A magasban történő munkavégzés sok veszélyt rejt magában, éppen ezért a biztonság az egyik legfontosabb szempont, amire oda kell figyelnünk, amikor gurulóállványt választunk.

Rendkívül fontos, hogy kellően ellenálló, strapabíró anyagból, alkatrészekből készüljön, illetve a megfelelő biztonságtechnikai elemekkel, felszerelésekkel – például acél kereszttartókkal – is fel legyen szerelve.

Különösen nagy figyelmet kell szentelnünk a rögzítési, stabilizálási lehetőségekre, megoldásokra. A gurulóállvány használata ugyanis csak abban az esetben lesz 100%-osan biztonságos, ha megfelelően tudjuk fixálni és munkavégzés közben nem kell attól félnünk, hogy az állvány véletlenül elmozdul alattunk.

Végül, de nem utolsósorban azt is érdemes átgondolunk, hogy milyen munkamagasságot szeretnénk elérni, hiszen ez is egy fontos tényező abban, hogy megtaláljuk a tökéletes változatot.

Válasszunk minőségi változatot!

Bízunk benne, hogy ezzel az írásunkkal sikerül egy kis betekintést adnunk abba, hogy miért is annyira hasznosak a magas minőségű gurulóállványok és miért érdemes őket használni. A lényeg, hogy márkás változatok közül válasszunk, hosszú távon ugyanis csak azok fognak tudni kiszolgálni minket és azok tesznek lehetővé biztonságos használatot.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek