Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 éve

Hol és hogyan kell tb-t fizetnem, ha külföldön dolgozom?

Érdeklődnék, hogy svájci munkavégzéssel kell-e Magyarországon is és Svájcban is tb-járulékot fizetnem?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Az alapelv szerint a tb-járulékot csak egy országban kell fizetni az EGT országain belül.

A kérdést nem lehet anélkül megválaszolni, hogy konkrét információnk lenne a munkavállalás hátteréről, rengeteg dologtól függ, hogy hol kell fizetni, például hol van regisztrált lakcíme, mennyi időre ment ki, milyen státuszban van kint: munkavállaló, kölcsönzött, kiküldetés, kirendelés, ingázó, stb.

Az alapelv az, hogy két EGT államban egyszerre nem kell fizetni a tb-járulékot. A főszabály szerint a munkavégzés helye szerinti államban kell a járulékot megfizetni, még akkor is, ha a lakóhelye nem ebben a tagállamban van. Az ezzel kapcsolatos ügyekkel az OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) foglalkozik, érdemes velük egyeztetni, vagy cégek esetében megfizetni egy tanácsadót, mert egyrészt a járulékfizetési kötelezettség sok egyéb dologtól is függ, és egyes esetekben más vonatkozik egy-egy munkavállalóra (például kölcsönzött munkavállaló, kiküldött, kirendelt, ingázó, stb.), másrészt pedig a kiküldetés, illetve a külföldi munkavállalás idejére vonatkozó társadalombiztosítási szabályok folyamatosan változnak.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre dr. Kéri Ádám ügyvéd és Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Farkas András, a nyugdíjguru szakértője válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

Follow hrportal_hu on Twitter