Megjelent: 9 éve

HR Generalista képzés indul

A hétköznapok során a legtöbb esetben sajnos nincs mód az új gyakorlatok megismerésére. Sok esetben nincs esély a HR minden fontos területében elmerülni, teljes és kerek képet kapni. A HR Generalista képzés erre ad lehetőséget - olvasható a portálunkhoz eljuttatott közleményben.

images

A képzés lehetőséget ad rá, hogy a szakemberek minden fontos témában elmerüljenek. Sorra veszi a feldolgozott témák kapcsolódási pontjait és az egyes szakaszok feladatait is. A cél az, hogy a képzés a résztvevők jellemző problémaköreire fókuszálva, gyakorlati szemlélettel és folyamatelvűen valósuljon meg.

A képzés célja az, hogy a résztvevő szakemberek olyan átfogó gyakorlati tudással távozzanak, amelyet munkájuk során azonnal használhatnak, bevethetnek.

A képzés célcsoportja a gyakorló HR-es szakemberek, akik szeretnének új területeket, módszereket megismerni, az egyes HR szakterületek képviselői, akik szeretnének átfogó képet kapni, HR asszisztensek, gyakornokok, akik szeretnének új ismeretekre szert tenni.

A képzést gyakorló szakemberek dolgozták ki és tartják meg, ezzel biztosítva, hogy a gyakorlati szemlélet ne csupán reklámszlogen legyen. A képzés módszertana a résztvevők bevonására épít és lehetőséget ad a saját problémák feldolgozására is. A szimuláció, az élmény alapú tanulás és az aktív részvétel eszközeire épít.

A képzés a HR terület nyolc legfontosabb témája köré csoportosítható, ezek a teljesség igénye nélkül a következők:

 • Toborzás- kiválasztás-beillesztés: Hogyan határozzam meg hatékonyan a keresett profilt? Milyen csatornákat válasszak? Hogyan interjúztassak? Miként támogathatom a vezetőt a kiválasztás során? Bevonjam (és ha igen mikor) a csoportot? Hogyan tartsam meg a kiválasztott jelöltet?
 • Életpálya-karriermenedzsment: Miért fontos az életpálya szemlélet? Hogyan épül fel egy életpálya modell a szervezetben? Miként határozzam meg a szinteket? Hogyan soroljam be a szintek követelményeit? Milyen követelményeket állítsak az előrelépés lehetőségeként?
 • Munkakörök: Hogyan épül fel egy munkaköri rendszer? Mik a munkaköri feladatok? Mit határozzak meg, mint követelményt/elvárást? Hogyan épüljenek egymásra a munkakörök? Miként lehet a munkaköri rendszer érthető és átlátható?
 • Képzés-fejlesztés: Hogyan ismerjem fel a képzési igényeket? Mikor dolgozzak belső és mikor külső képzéssel? Mitől lesz elfogadott a képzés? Hogyan mérjük a hatékonyságát? Hogyan válasszak partnert? Miként készítsem fel a külső képzőt?
 • Kompenzáció-költségtervezés: Milyen részei/formái vannak a kompenzációnak /juttatásoknak? Hogyan építsem fel a javadalmazási rendszert? Milyen ösztönzőket használjak a különböző munkakörök esetén? Hogyan tervezzem meg az éves személyi költségeket?
 • Munkaügyi feladatok: Milyen jogi feladataim vannak? Milyen titkai vannak a személyi aktáknak? Szerződések, módosítások, munkaköri leírások és megbízások? Milyen nyilvántartásokat kell vezetnem? Hol dolgozhatok e-megoldásokkal? Kiszervezzük-e a bérszámfejtést?
 • Controlling-Létszámgazdálkodás-időbeosztás tervezés: Hogyan határozzam meg a szükséges létszámot? Hogyan optimalizáljam a meglévő létszámot hatékony időbeosztás tervezéssel? Milyen módszert válasszak az ellenőrzéshez, kontrollhoz?
 • HR business partneri szerep: Támogató vagy stratégiai szerep? Miként ismerjem fel az üzleti oldal igényeit? Hogyan lehet hatékony a HR kommunikáció? Mitől lesz "élő" egy intranet oldal? Dolgozói rendezvények kontra koncepció? HR branding? Mi fán terem a CSR?

  További információ: torok.marianna@infota.org
  Telefon: 279-1510

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Jobbik: szja-mentességet a fiataloknak

  A fiatalok személyijövedelemadó-fizetésének eltörlését kezdeményezte a Jobbik - jelentette be Jakab Péter frakcióvezető. Teljes cikk

  Munkatapasztalat szerzése diploma előtt

  A legtöbb munkaadónál elvárás, hogy a pályakezdőknek már legyen valamilyen szintű szakmai tapasztalata. De hogyan? Erre a kérdésre kereste a... Teljes cikk

  Ennyivel emelkednek a nyugdíjak jövőre - megjelent a hivatalos kormányrendelet

  2020. január 1-jétől az arra jogosultak esetében 2,8 százalékkal kell emelni a 2020. január 1-jét megelőző időponttól megállapított ellátásokat... Teljes cikk