Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Ide járhatnak okosodni a fiatal vállalkozók

Az új SMART Pontban klubestek, vállalkozói képzések, tréningek, kapcsolatépítő események, valamint tanácsadások segítik majd a fiatal vállalkozókat.

Nemzetközi projekt keretében SMART Pont, azaz "okospont" nyílt fiatal vállalkozóknak Budapesten hétfőn, a központ az innovatív és kreatív, fiatal, mikro-, kis- és középvállalkozások létrejöttét, fejlődését és hosszú távú fenntarthatóságát segíti, az ötlet megszületésétől az üzleti terv elkészítésén át a vállalkozás kezdeti lépéseinek megtételéig - tájékoztatta a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) az MTI-t.

Az i.e. SMART európai uniós projektben hat közép-európai ország vesz részt, Magyarország mellett Ausztria, Olaszország, Németország, Szlovákia és Csehország. Mindegyik országban egy intézményi és egy szakértői partner közreműködik, Magyarországon a projekt intézményi partnere a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, szakértői partnere pedig a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola.

A nemzetközi projekt az innovatív és kreatív vállalkozások, elsősorban a kreatív iparágak, a zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazat működési környezetének fejlesztését, az e téren működő kis-és középvállalkozások piaci helyzetének előmozdítását tűzte ki céljául.

A projekt célcsoportját azon 35 év alatti fiatalok jelentik, akik lehetőleg (de nem kizárólag) a felsorolt három területen megvalósítani kívánt vállalkozási ötlettel, vagy már létező vállalkozással rendelkeznek.

A BVK székhelyén megnyílt SMART Pontban klubestek, hagyományos vállalkozói és SMART képzések, tréningek, kapcsolatépítő események, valamint tanácsadások segítik majd a fiatal vállalkozókat.

A SMART központ mellett e-SMART Pontot és mobil SMART Pontot is létrehozott a közalapítvány. Az előbbi esetében web felületeken léphetnek kapcsolatba az érdeklődők, a szervezők és a trénerek egymással, míg a mobil SMART Pont "házhoz megy": egyetemekre, oktatási intézményekbe, rendezvényekre látogatnak el vele a szervezők, és tartanak kihelyezett képzéseket, eseményeket.

A budapesti SMART Pont megnyitásával egyidejűleg SMART versenyt is hirdettek fiatal vállalkozók számára. A megmérettetés első szakaszában a legígéretesebb tíz vállalkozást vagy ötletet választják ki a szervezők. Az üzleti tervek továbbfejlesztése után a legjobb öt vállalkozó vagy vállalkozni vágyó fiatal a nemzetközi SMART Campuson a legkiválóbb nemzetközi trénerekkel és szakértőkkel dolgozhat majd együtt, és kaphat segítséget az üzleti tervei megvalósításához.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter