Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Ide járhatnak okosodni a fiatal vállalkozók

Az új SMART Pontban klubestek, vállalkozói képzések, tréningek, kapcsolatépítő események, valamint tanácsadások segítik majd a fiatal vállalkozókat.

Nemzetközi projekt keretében SMART Pont, azaz "okospont" nyílt fiatal vállalkozóknak Budapesten hétfőn, a központ az innovatív és kreatív, fiatal, mikro-, kis- és középvállalkozások létrejöttét, fejlődését és hosszú távú fenntarthatóságát segíti, az ötlet megszületésétől az üzleti terv elkészítésén át a vállalkozás kezdeti lépéseinek megtételéig - tájékoztatta a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) az MTI-t.

Az i.e. SMART európai uniós projektben hat közép-európai ország vesz részt, Magyarország mellett Ausztria, Olaszország, Németország, Szlovákia és Csehország. Mindegyik országban egy intézményi és egy szakértői partner közreműködik, Magyarországon a projekt intézményi partnere a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, szakértői partnere pedig a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola.

A nemzetközi projekt az innovatív és kreatív vállalkozások, elsősorban a kreatív iparágak, a zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazat működési környezetének fejlesztését, az e téren működő kis-és középvállalkozások piaci helyzetének előmozdítását tűzte ki céljául.

A projekt célcsoportját azon 35 év alatti fiatalok jelentik, akik lehetőleg (de nem kizárólag) a felsorolt három területen megvalósítani kívánt vállalkozási ötlettel, vagy már létező vállalkozással rendelkeznek.

A BVK székhelyén megnyílt SMART Pontban klubestek, hagyományos vállalkozói és SMART képzések, tréningek, kapcsolatépítő események, valamint tanácsadások segítik majd a fiatal vállalkozókat.

A SMART központ mellett e-SMART Pontot és mobil SMART Pontot is létrehozott a közalapítvány. Az előbbi esetében web felületeken léphetnek kapcsolatba az érdeklődők, a szervezők és a trénerek egymással, míg a mobil SMART Pont "házhoz megy": egyetemekre, oktatási intézményekbe, rendezvényekre látogatnak el vele a szervezők, és tartanak kihelyezett képzéseket, eseményeket.

A budapesti SMART Pont megnyitásával egyidejűleg SMART versenyt is hirdettek fiatal vállalkozók számára. A megmérettetés első szakaszában a legígéretesebb tíz vállalkozást vagy ötletet választják ki a szervezők. Az üzleti tervek továbbfejlesztése után a legjobb öt vállalkozó vagy vállalkozni vágyó fiatal a nemzetközi SMART Campuson a legkiválóbb nemzetközi trénerekkel és szakértőkkel dolgozhat majd együtt, és kaphat segítséget az üzleti tervei megvalósításához.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hitler-mémes videó miatt rúgták ki a dolgozót, de vissza kellett venniük

A BP alkalmazottja Hitler-mémes videóval parodizálta ki a cégnél zajló bértárgyalásokat. A bíróság végül neki adott igazat. Teljes cikk

Levonhatják a cigi- és kávészünetet a fizetésből

Egy spanyol bíróság döntése alaposan felbolygatta a kedélyeket, ugyanis a bíróság egy portugál olajcég (GALP) javára ítélt a szakszervezettel... Teljes cikk

Börtönbe kerül a férfi, aki bosszúból bombariadót csinált volt munkahelyén

Közveszéllyel fenyegetés és kiskorú veszélyeztetése miatt kerül börtönbe a férfi, aki volt munkaadóját akarta megbüntetni. Teljes cikk