Megjelent: 8 éve

Így képeznek széleslátókörű vezetőket

Kitartóak, érdeklődőek és nyitottak a világ dolgaira, bíznak magukban és jók az időzítésben. A non-profit, leadership fejlesztő kurzusokat szervező Common Purpose szerint ezek a jó vezető legfőbb ismérvei, ezeket fejleszthetik a márciusban induló Kompas nevű program résztvevői - áll a szervezet sajtóközleményében.

A magyar vezetők számára indít leadership programot Kompas néven a Common Purpose nevű nemzetközi, független közhasznú egyesület, melynek célja olyan vezetőket képezni, akik hatékonyan képesek komplex, a társadalom javát szolgáló feladatokat megoldani a saját hatáskörükön, szervezetükön, szakmájukon, és akár kultúrájukon kívül is.

A világ 12 országában immár csaknem 35 000 vezető vett részt a szervezet különböző kurzusain, az igény pedig egyre nő. A programba szinte bármilyen szakma karrierje közepén járó, vezető beosztású képviselője jelentkezhet, a közlemény a korábbi résztvevők között említ többek között stratégiai tanácsadót, egészségügyben dolgozó programvezetőt, médiában dolgozó szerkesztőt, önkormányzati programvezetőt, szabadúszó producert és művészt illetve az olajiparban dolgozó befektetési menedzsert is.

"A program abban is segít, hogy a vezetők kipróbálhassák magukat, hogy milyen más közegben változást vezetni, innovációt létrehozni, másokat inspirálni, magunk és az ügyünk mellé állítani. Ez a valódi leadership" - mondta Svékus Márton, a Common Purpose magyarországi vezetője. A Kompas 2013 márciusában indul, ez lesz az első ilyen projekt a régióban, és amelyre öt közép- és kelet-európai ország - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia - összesen 50 vezetőjének részvételét várják.

A jelentkezőknek egy szakmai bizottság által kijelölt kihívásra kell 4 nap alatt megoldási javaslatot adniuk. Eddig 3 hasonló programot indítottak el világszerte, mintegy 150 résztvevővel, akik már 4 kihívást teljesítettek és zártak le. Egy indiai és brit vezetőket összekapcsoló projekt során például arra keresték a megoldást, hogy miben kéne változtatni a társadalomban, és milyen innovációk szükségesek ahhoz, hogy egy szívműtétet 1000 dollárból el lehessen végezni, de volt már téma a fenntartható urbanizációs folyamat, a CO2 kibocsátás csökkentése és a vállalkozásindítás munkanélküli fiatalok között. Minden kihívást egy tanácsadó testület jelöl ki, akik a résztvevő országok elismert vezető gondolkodói közül kerülnek ki, és a kihívást úgy határozzák meg, hogy az az adott országok kurrens, közös problémáit állítsák középpontba.

A kelet-közép-európai régiónak is számos olyan közös ügye van, amelyek megoldásra várnak. "Az elmúlt 10 év során a régió köz-, magán- és civil szférájának munkájába való betekintésem során azt láttam, hogy a régiónak három olyan szükséglete van, amely nincs kellőképp kezelve: a fiatal, feltörekvő vezetők, az országok együttműködéséből fakadó előnyök megértése és kiaknázása, és a közös projektek, amelyek előreviszik a kulturális változásokat és minden szereplő számára pozitív eredményekkel bírnak. A Kompas mind a három problémát innovatív módon tudja megközelíteni" - mondta Szabó Eszter, a GE Corporate Kommunikációs és Public Affairs igazgatója Közép- és Kelet-Európában. Több szervezet, mint a GE, a Vertis, az Ashoka, a Pracuj.pl és a Café Communications is a kezdeményezés mellé állt.

A Common Purpose kiemelkedő vezetők jelentkezését várja a programba, akik fejleszthetik vezetői képességeiket és megtanulják mások szemén keresztül látni a világot, és ezt a látásmódot beépíteni döntéseikbe, vezetési stílusukba.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter