Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Induló vállalkozások is igényelhetnek kisvállalkozói hitelt

Induló vállakozások 25 millió, legalább egy éve működő vállalkozások 50 millió forint kedvezményes kamatozású hitelhez juthatnak.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. között április elején létrejött együttműködések eredményeképpen kedvezményes kisvállalkozói hitelprogram nyílt meg a vállalkozások számára a fővárosi vállalkozásfejlesztési program részeként. A hitelkonstrukció immár az induló cégek számára is elérhető - derül ki a keddi közleményből.

Az induló vállalkozások 25 millió forint összeghatárig igényelhetnek kedvezményes kamatozású hitelt beruházásaik finanszírozására. A már legalább egy teljes gazdasági évvel rendelkező vállalkozások számára 50 millió forint a felvehető hitel összege. Mindkét esetben 15 év áll a vállalkozás rendelkezésére a hitel visszafizetésére, amelyből 2 évig elég, ha csak a kamatokat fizeti meg.

A kölcsön ingatlan vásárlására, építésére, felújítására, gépek, berendezések beszerzésére, valamint bizonyos szoftverek vásárlására fordítható. A hitel kamata 3 havi Euribor plusz 5 százalék, amely jelenleg 5,3 százalékos éves mértéknek felel meg. Kezelési költséget a bank nem számít fel.

A hitel biztosítéka a hitelből megvásárolt eszköz, valamint a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., vagy az Új Széchenyi Hitelgarancia Program által nyújtott készfizető kezesség. A kezességvállalás díját az MFB Zrt. átvállalja és a vállalkozó helyett megfizeti a kezességet vállaló intézménynek - olvasható a közleményben.

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter