Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Induló vállalkozások is igényelhetnek kisvállalkozói hitelt

Induló vállakozások 25 millió, legalább egy éve működő vállalkozások 50 millió forint kedvezményes kamatozású hitelhez juthatnak.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. között április elején létrejött együttműködések eredményeképpen kedvezményes kisvállalkozói hitelprogram nyílt meg a vállalkozások számára a fővárosi vállalkozásfejlesztési program részeként. A hitelkonstrukció immár az induló cégek számára is elérhető - derül ki a keddi közleményből.

Az induló vállalkozások 25 millió forint összeghatárig igényelhetnek kedvezményes kamatozású hitelt beruházásaik finanszírozására. A már legalább egy teljes gazdasági évvel rendelkező vállalkozások számára 50 millió forint a felvehető hitel összege. Mindkét esetben 15 év áll a vállalkozás rendelkezésére a hitel visszafizetésére, amelyből 2 évig elég, ha csak a kamatokat fizeti meg.

A kölcsön ingatlan vásárlására, építésére, felújítására, gépek, berendezések beszerzésére, valamint bizonyos szoftverek vásárlására fordítható. A hitel kamata 3 havi Euribor plusz 5 százalék, amely jelenleg 5,3 százalékos éves mértéknek felel meg. Kezelési költséget a bank nem számít fel.

A hitel biztosítéka a hitelből megvásárolt eszköz, valamint a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., vagy az Új Széchenyi Hitelgarancia Program által nyújtott készfizető kezesség. A kezességvállalás díját az MFB Zrt. átvállalja és a vállalkozó helyett megfizeti a kezességet vállaló intézménynek - olvasható a közleményben.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Folytatódhatnak a bértárgyalások a Magyar Postánál

A bérvita a koronavírus miatt szakadt meg tavasszal, a szakszervezetek elnökeit július 1-jére hívták össze. Teljes cikk

Ennyi pénzt szán a kormány a munkahelyek megőrzésére és teremtésére

A vállalkozások számára 2416 milliárd forintnyi kedvezményes hitel- és tőkeforrást teremtenek. Teljes cikk