Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Ingyen képezhetik magukat a balkányi fiatalok

Álláskeresési és személyiségfejlesztő tréningeket, valamint ingyenes képzéseket indít a térség fiataljai számára a közelmúltban megnyílt Támasz-Pont Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban.

images

images

A május végén átadott tanácsadó központon keresztül a Nagykállói kistérség több száz, 14 és 29 év közötti fiatalja ingyen juthat számos olyan szolgáltatáshoz, amelynek költségeit egyébként nem tudná anyagilag vállalni - mondta az MTI-nek Erdős Barbara, az iroda vezetője. A foglalkozássorozatok keretében számos pályaválasztási tanácsadást tartanak, emellett szakemberek mutatják be a különböző álláskeresési technikákat, az önéletrajz és a motivációs levél írásának szabályait.

Erre szakemberek szerint is szükség van, mert a kistérség kilenc települése közül Balkányban a legmagasabb a munkanélküliség: az Állami Foglalkoztatási Szolgálat májusi adatai szerint a közel 6500 lelkes kisvárosban 4443 munkavállalásra képes ember közül 879 van munka nélkül.

Az álláskeresési, személyiségfejlesztő és csoportépítő tréningeken túl ingyenes informatikai, mentálhigiénés, ifjúságjogi képzést is tartanak, melynek sikeres elvégzéséről tanúsítványt kapnak a résztvevők - tette hozzá Erdős Barbara.

A projekt hosszú távú célja, hogy elősegítse a Balkányban és környékén élő fiatalok társadalmi integrációját, munkaerőpiacra való belépését, továbbá kiterjessze a korosztály társas kapcsolatait, fejlessze közösségi részvételét.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk