Megjelent: 12 éve

Ismét csúszik a közszféra új személyügyi rendszere

A legnagyobb cégek részvételével zajló tendert tavaly már sikerült egyszer lemondania a kormányzatnak, most az ismételt kiírás szenved késedelmet a tárgyalások elhúzódása miatt – magyarázta a kormányszóvívői iroda a Napi Gazdaságot. Sokáig azonban nem húzódhat a projekt, tekintve, hogy a rendszernek - a tender alapján - 2008 végéig el kell indulnia.

Sokakat érdekel

Jelenleg három konzorciummal folytat tárgyalásokat a kiíró, bár a megbízás iránt már az IBM, a Tata, a HP, az Oracle és az SAP is érdeklődik. Többen közülük az első pályázatra is jelentkeztek, ám azt le kellett állítani, mivel a Kormányzati Személyügyekért Felelős Államtitkárság megállapította, hogy a részvételi felhívás a jogszerűen elrendelt hiánypótlás megválaszolását követően sem biztosította a pályázók esélyegyenlőségét és a jelentkezők objektív rangsorolását. A második tender ezért már erre is figyel, így biztosan azt az ajánlattevőt választják majd ki, amelyik a legjobb szolgáltatást nyújtja megfelelő ár mellett.

A projekt egyébként nem kis feladat elé állítja a győztest, tekintve, hogy egy integrált informatikai rendszert és a hozzá kapcsolódó számítástechnikai hátteret kell kidolgoznia, illetve megvalósítania - ráadásul a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ szervezeti kiépítésének támogatásával.

Biztosan megvalósul a rendszer

Az iroda a Napi Gazdaság kérdésére cáfolta, hogy az első pályázat eredménytelensége miatt vissza nem térítendő uniós támogatástól esett el a kiíró. A tender továbbra is ugyanabból a pénzügyi keretből valósítható meg, mint amivel a korábbit tervezték, nem veszik el egyetlen uniós forrásból származó euró sem. A projekt keretösszege egyébként 800 millió forint.

A tender egyik résztvevője szerint Szetey Gábor kormányzati személyügyi államtitkár távozása állhat a csúszás hátterében, mivel az egységes rendszerben olyan adatok lennének megtalálhatók - például a bérezésről, a jutalmazásról -, amelyek más minisztériumokkal való összehasonlíthatósága nem érdeke az érintetteknek.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter