Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Ismét demonstráltak Nagykanizsán a kórházért

A három héttel ezelőtti demonstráció után ismét a nagykanizsai kórház súlyponti szerepének tervezett megszüntetése és egyes osztályainak bezárása ellen tartott tüntetést szerda este az MSZP. A Fidesz helyi csoportja szerint nem igaz, hogy munkahelyek és osztályok szűnnek meg a Kanizsai Dorottya Kórházban.

Az intézmény főbejáratánál összegyűlt száz-százötven demonstráló előtt, valamint a tüntetést megelőző sajtótájékoztatón Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy petíciót akarnak átnyújtani a város fideszes parlamenti képviselőjének, polgármesterének és önkormányzatának. A kórház ellátási körzetében élő mintegy 180 ezer ember nevében azt követelik, a kormánypárti politikusok kövessenek el mindent azért, hogy az egészségügyi átalakítások - egyes osztályok megszüntetése, az ellátási körzet szűkítése - ne érintsék a Kanizsai Dorottya Kórházat.

A szocialista politikus hozzátette: a Zala Megyei Kórház kedden munkába állt új főigazgatójának kinevezése is azt jelzi, hogy a nagykanizsai kórház hátrányba kerül majd a zalaegerszegivel szemben, mert ott fognak dönteni a megyében elosztható pénzekről.

Fodor Csaba, az MSZP Zala megyei elnöke ehhez hozzátette: furcsának tartják, hogy Halász Gabriella, a Zala Megyei Kórház új főigazgatója férje is kórházigazgató, aki a keszthelyi és a hévízi kórházat együtt irányítja. Emiatt a nagykanizsai intézmény vezetői úgy érezhetik az átalakításokról szóló tárgyalásokon, hogy "egy családdal ülnek szemben".

Hangsúlyozta, hogy a nagykanizsai önkormányzat mint korábbi tulajdonos több száz millió forintot áldozott a kórház fejlesztésére. Ezért ezek után joggal várható el, hogy a nemcsak zalai, hanem somogyi betegeket is gyógyító nagykanizsai intézmény szerepét ne szűkítsék.

A Fidesz nagykanizsai csoportja a mintegy fél órán át tartó demonstráció alatt az MTI-hez közleményt juttatott el, amely szerint "a baloldali kispártok hazugságokkal vezetik félre az embereket". Azt írták: "nem igaz az, hogy munkahelyek és osztályok szűnnek meg a Kanizsai Dorottya Kórházban".
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ennyit fizetnek egy utcaseprőnek az V. kerületben

Hirdetésben keres járdatakarítókat a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. Teljes cikk

Egy felmérés szerint Európában a magyarok a legkevésbé eladósodottak a jövedelmükhöz képest

Hitelszabadság szempontjából hazánk az első helyen áll Európában az Intrum felmérése alapján. Teljes cikk

Karácsony Gergely is megszólalt a lehetséges BKV-sztrájk kapcsán

A főpolgármester szerint a 15 százalékos béremelést nem fogják tudni megadni a BKV-dolgozóknak, de szerinte nem lesz sztrájk. Teljes cikk