Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Ismét demonstráltak Nagykanizsán a kórházért

A három héttel ezelőtti demonstráció után ismét a nagykanizsai kórház súlyponti szerepének tervezett megszüntetése és egyes osztályainak bezárása ellen tartott tüntetést szerda este az MSZP. A Fidesz helyi csoportja szerint nem igaz, hogy munkahelyek és osztályok szűnnek meg a Kanizsai Dorottya Kórházban.

images

Az intézmény főbejáratánál összegyűlt száz-százötven demonstráló előtt, valamint a tüntetést megelőző sajtótájékoztatón Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy petíciót akarnak átnyújtani a város fideszes parlamenti képviselőjének, polgármesterének és önkormányzatának. A kórház ellátási körzetében élő mintegy 180 ezer ember nevében azt követelik, a kormánypárti politikusok kövessenek el mindent azért, hogy az egészségügyi átalakítások - egyes osztályok megszüntetése, az ellátási körzet szűkítése - ne érintsék a Kanizsai Dorottya Kórházat.

A szocialista politikus hozzátette: a Zala Megyei Kórház kedden munkába állt új főigazgatójának kinevezése is azt jelzi, hogy a nagykanizsai kórház hátrányba kerül majd a zalaegerszegivel szemben, mert ott fognak dönteni a megyében elosztható pénzekről.

Fodor Csaba, az MSZP Zala megyei elnöke ehhez hozzátette: furcsának tartják, hogy Halász Gabriella, a Zala Megyei Kórház új főigazgatója férje is kórházigazgató, aki a keszthelyi és a hévízi kórházat együtt irányítja. Emiatt a nagykanizsai intézmény vezetői úgy érezhetik az átalakításokról szóló tárgyalásokon, hogy "egy családdal ülnek szemben".

Hangsúlyozta, hogy a nagykanizsai önkormányzat mint korábbi tulajdonos több száz millió forintot áldozott a kórház fejlesztésére. Ezért ezek után joggal várható el, hogy a nemcsak zalai, hanem somogyi betegeket is gyógyító nagykanizsai intézmény szerepét ne szűkítsék.

A Fidesz nagykanizsai csoportja a mintegy fél órán át tartó demonstráció alatt az MTI-hez közleményt juttatott el, amely szerint "a baloldali kispártok hazugságokkal vezetik félre az embereket". Azt írták: "nem igaz az, hogy munkahelyek és osztályok szűnnek meg a Kanizsai Dorottya Kórházban".
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar Posta: megszületett a bérmegállapodás a szakszervezetekkel

Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Munka nélkül maradt halászok demonstráltak a Miniszterelnökség épületénél

Az egyik halász azt mondta, négy éve nincs munkája. A demonstrálók kompenzációt szeretnének. Teljes cikk