Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Jövőre is támogatja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását a kormány

A kormány 2013-ban is támogatja a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását - tájékoztatta keddi közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-t. A munkáltatók 2012. december 16-ig pályázhatnak bérköltségre és a megváltozott munkaképességből fakadó többletkiadások támogatására.

images

images

A pályázat célja a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának elősegítése, a képzettségüknek és egészségi állapotuknak megfelelő munkavégzés feltételeinek biztosítása, az állapotukból adódó hátrányok kiegyenlítése tartós foglalkoztatás keretében - áll a közleményben.

A támogatással erősíteni kell az úgynevezett tranzitfoglalkoztatást is, amely a megváltozott munkaképességűek visszavezetését segíti a nyílt munkaerőpiacra.

A munkáltató akkor részesülhet költségvetési támogatásban, ha a megváltozott munkaképességű embereket tartósan alkalmazza, vagy vállalja a tranzitfoglalkoztatását. A vissza nem térítendő támogatáshoz utófinanszírozással jutnak hozzá a pályázók.

A támogatást a szaktárca nyújtja, a pályázati eljárást a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) bonyolítja le. A kiírás az NRSZH honlapján http://nrszh.kormany.hu/palyazati-kiirasber-es-koltsegtamogatashoz érhető el - zárul az Emmi közleménye.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter