Jövőre nem lesznek elbocsátások a felsőoktatásban "/>
Megjelent: 14 éve

Jövőre nem lesznek elbocsátások a felsőoktatásban

Az Oktatási Minisztérium jövőre nem tervez létszámcsökkentést a felsőoktatásban – közölte Stark Antal az oktatási tárca gazdasági helyettes államtitkára kedden Budapesten az OGY oktatási és tudományos bizottsága ülésén.

A helyettes államtitkár mindezt annak kapcsán jelentette ki, hogy ellenzéki képviselők feltették a kérdést, igaz-e, hogy 1100 ember elveszíti jövőre az állását.

A jövő évi költségvetés differenciált fejlesztést próbál megvalósítani közölte Stark Antal, hozzátéve: az oktatási tárca fejezeti költségvetésén belül kiemelt szerepet kap a felsőoktatás, amelynek a fejlesztése a büdzsé egyik prioritása. Az intézmények támogatása mintegy 8,8 százalékkal bővül jövő januártól, szeptembertől pedig emelkednek a hallgatói juttatások – tette hozzá.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A magyar robotkatica is részt vett a World Robot Olympiadon

A robotikai világolimpián négy kategóriában és hat korcsoportban összesen hat magyar csapat versenyzett. Teljes cikk

Közreműködőket keres az adóhatóság

A leendő közreműködő szervezeteknek csak regisztrálniuk kell egy adatbázisba. Teljes cikk

Technológiai támogatásra pályázhatnak kkv-k

A vállalkozások 5 és 40 millió forint közötti támogatást igényelhetnek - jelentette be Rákossy Balázs. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek