Kérhetjük fizetésemelésünket, de csak óvatosan "/>
Megjelent: 14 éve

Kérhetjük fizetésemelésünket, de csak óvatosan

Az inflációkövető jövedelemkorrigálás a nagyobb vállalatoknál és a közszférában többé-kevésbé kiszámítható módon működik. Viszont a közép és kis cégeknél a humánpolitikával gyakran nem foglalkozik külön ember, felmerül a kérdés, hogy kérhetünk e fizetésemelést, és ha igen akkor mire kell odafigyelni – írta a NOL.hu.

Az általános tapasztalat szerint - korrekt és jó színvonalú munkavégzés esetén - egy szakmailag is megbecsült alkalmazottnak nem kell retorziótól tartania. Mindenekelőtt azonban különbséget kell tenni munkáltató és munkáltató között: alapjában véve három kategóriába sorolhatjuk alkalmazónkat.

Az egyikbe a nemzetközi vagy vegyes vállalatok tartoznak, illetve a közigazgatási szféra, ahol részben a nemzetközileg bevált szisztéma alapján, illetve törvényi előírásoknak megfelelően évente egyszer vagy kétszer automatikusan sor kerül a jövedelmek indexálására. Hazánkban a cégek többsége évente egyszeri kiigazítást alkalmaz, általában koratavasszal, az inflációs ráta 70-75 százalékának megfelelő mértékben. Kisebb részük évente két lépésben végzi a kiigazítást: az év elején és a nyár derekán összesen 80-85 százalékban.

A második csoportot azok a nagyobb hazai vállalatok alkotják ahol nem korszerű javadalmazási stratégiát alkalmaznak. A harmadik csoportot a kis- és közepes vállalkozások jelentik, amelyek többségében nincs kidolgozott rendszer a humánpolitika egyes kérdéseinek kezelésére, amit vagy az ügyvezető, vagy valamely felsővezető társa lát el - egyéb feladatai mellett. Itt a javadalmazás kiigazítása nem szisztematikus, ezért a munkavállalónak azt külön kérnie kell.

Ha fizetésemelést kérünk a legfontosabb a kedvező időpont kiválasztása. A nagyobb munkáltatóknál rendszeresen sor kerül "teljesítményértékelési beszélgetésre" - effélét a kis cégeknél is lehetséges kezdeményezni. Ennek során arról is szó esik, mennyire találják jónak munkáját. Ha pozitív választ kap, megkérdezheti, hogy számíthat-e fizetésemelésre - írta a NOL.hu.

Nem szabad ragaszkodni előre elhatározott összeghez, hiszen a javadalmazási csomag több elemből áll. Lehetséges tehát például felvetni azt, hogy kapjunk kevesebb fizetéskorrekciót, de ennek kompenzálásaként prémiumunkat, jutalmunkat, esetleg a jutalékunkat emeljék meg. Hasonlóan lehetséges, hogy fizetésemelés helyett a tömegközlekedéssel való bejárás, illetve saját gépkocsi használatának költségeire kérjünk havi keretet. Ez felér néhány fizetésemeléssel. Tehát az egyéb jövedelem-összetevők egyes elemeit érdemes szemelött tartani.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek