Megjelent: 8 éve

Két és fél év munkáját kell bemutatniuk a végzős tanároknak

A tanári pályára készülőket tájékoztatták a felvételiről, illetve a mesterképzés követelményeiről az ELTE BTK által 2012. január 24-én megrendezett Tanárképzési Fórumon. A Múzeum körúti kampuszon összegyűlt 135 hallgató közül többen vidékről érkeztek a programra, ahol megtudhatták a szak zárásaként két és fél éves egyetemi munkájukat is be kell mutatni egy portfolió keretében.

images

A programot dr. Károly Krisztina dékánhelyettes nyitotta meg, aki hangsúlyozta, a kar életében a tanárképzés régóta fontos szerepet tölt be, hiszen a bölcsész és zenei terület minden tanárképes szakja itt működik.
Antalné Szabó Ágnes, a Szakmódszertani Központ vezetője részletesen ismertette a tanári mesterszak felépítését, amely a pszichológia-pedagógia kreditek mellett két 40 kredites, vagy egy 30 és egy 50 kredites modulból tevődik össze attól függően, hogy bölcsész vagy természettudományi tanárképzésről van-e szó.

Jelenleg 21 akkreditált tanári modullal várják a jelentkezőket, amelyek többségükben tanárságorientált diszciplináris képzések: azaz a BA-s szakok ismereteit magasabb szinten, kibővítve tanulhatják a hallgatók. A mesterszak elvégzése után is van lehetőség a továbbtanulásra: a doktori program kereteiben, illetve szakirányú tanári továbbképzéseken mélyíthetik el a tudásukat az arra vágyók. Petőcz Éva, a Tanárképzési Osztály vezetője a kétféle tanítási gyakorlatot mutatta be részletesen a jelentkezőknek: a szaktárgyi tanítási gyakorlat során az egyetemi képzéssel párhuzamosan összesen hatvan órát kell tanítással és hospitálással tölteni a gyakorló iskolák falai között, míg a féléves hosszú gyakorlat során egy partneriskolában kell elvégezni a 17 hétig tartó tanítási gyakorlatot.

Az oklevél megszerzéséhez a záróvizsga felelet mellett diplomamunkájukat, valamint egy portfoliót is be kell mutatniuk a hallgatóknak. Utóbbiban a két és fél év alatt készített munkáikat, a tanítási gyakorlat közben összegyűjtött dokumentumokat, valamint a tanítás során szerzett tapasztalatokra való önreflexiókat kell összefűzniük.
Az új felsőoktatási törvény a tanárszakra való felvételi pontszámítást nem érinti: idén is száz pont a maximum, amelyből 25-25 pontot ér a modulonkénti alkalmassági vizsga, tizet-tizet a diploma, a pedagógia-pszichológia tárgyak átlaga és a motivációs levél. Két pont szerezhető a plusz nyelvvizsgáért, nyolc pont pedig hátrányos helyzet miatt. A 2012 szeptemberében kezdő évfolyamot az osztatlan tanárképzés még nem érinti, az államilag támogatott helyekért aláíratott hallgatói szerződés kötelezettsége azonban már a most mesterszakon indulókra is vonatkozik.

ELTE/edupress.hu
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk