Kevés a fiatal, és még el is mennek "/>
Megjelent: 13 éve

Kevés a fiatal, és még el is mennek

A kormány ciklusokon átívelő fontos feladatának tartja az ifjúság ügyét, ennek érdekében partneri együttműködésre törekszik valamennyi parlamenti párttal, az ifjúságsegítő szakmával, valamint a tisztességes szándékú civil szervezetekkel. Ezt a szociális és munkaügyi államtitkár mondta a parlamentben.

Csizmár Gábor a gyermekek és az ifjúság helyzetéről, a 2005-ben megtett kormányzati intézkedésekről szóló jelentés és határozati javaslat általános vitájában beszélt arról, hogy a fiatalabb generációk aránya folyamatosan csökken a népességen belül, egyre nagyobb arányban és egyre hosszabb ideig vesznek részt a köz- és felsőoktatásban, egyre később állnak munkába és alakítanak családot.

Felhívta a figyelmet arra, hogy bár emelkedik a képzettségi szint, de a bizonyítvány vagy a diploma sem jelent garanciát az elhelyezkedésre, és egyre több fiatal vállal munkát külföldön.

Az államtitkár kiemelte: a felnövekvő generációk érdekében a kormány 2005-ben is feladatának tekintette a gyermekszegénység növekedésének megállítását. Minden gyermek számára meg akarjuk teremteni a boldog gyermekkort, a tudást, a biztos megélhetést nyújtó szakma megszerzésének esélyét - közölte. Ennek érdekében folytatódott a szakképzés átfogó reformja és biztosítják az élethosszig tartó tanulás lehetőségét.

Csizmár Gábor a problémák megoldása érdekében tett konkrét intézkedések közül megemlítette a "Közös kincsünk a gyermek" programot, az általános- és középiskolai informatikai fejlesztéseket, valamint a kiskorú veszélyeztetése tényállás megváltoztatását. Ide sorolta a rászorulóknak biztosított ingyenes tankönyveket és az ingyenes étkeztetést is. Az államtitkár azt mondta: fejlesztették a gyermekvédelmi rendszert és átalakították a családtámogatási rendszert. Szólt arról is, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv operatív programjainak egyik fő célkitűzése a fiatalok munkaerőpiaci részvételének elősegítése.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek