Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Kevesebb az álláskereső Veszprém megyében

Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma áprilisban Veszprém megyében; egy hónap alatt 1.192 fővel, míg az egy évvel ezelőttihez képest 3.127 fővel kevesebben kerestek munkát - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja MTI-vel csütörtökön.

images

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Veszprém megyében a nyilvántartottak számában egy év alatt bekövetkezett csökkenés mértéke 16,6 százalékos volt, ami az ország összes megyéjét tekintve, Győr-Moson-Sopron megye után Veszprém megyében a legnagyobb.

Idén áprilisban a megye foglalkoztatási körzeteiben összesen 15.684 fő álláskeresőt tartottak nyilván, közülük 1.352 fő volt pályakezdő fiatal.

A nyilvántartott álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi arány a megyében egy hónap alatt 9,6 százalékra mérséklődött, márciusban a megye gazdaságilag aktív népességének 10,3 százaléka volt regisztrált álláskereső.

A közlemény szerint áprilisban folytatódott az idegenforgalmi idényre történő felkészülés, és a többi szezonálisan érintett gazdasági ág is újra fogadta a foglalkoztatásból a téli időszakban átmenetileg kikerült munkavállalókat. A munkaügyi központ által a tavasz folyamán több helyszínen - közöttük Balatonfüreden, Pápán, Veszprémben - megrendezett állásbörzék is növelték az álláskínálatot, illetve elősegítették a foglalkoztatás bővítését.

Az eltelt egy hónapban a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma 130 fővel, a nem pályakezdőké pedig 1.062 fővel csökkent.

Veszprém megyében áprilisban csaknem 2000 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye kistérségeiben, ezek közül 771 főnek támogatás nélküli, 1.215 főnek pedig támogatott álláshelyet kínáltak a munkáltatók.

2012. negyedik hónapjában a gazdaságilag aktív népesség a megye valamennyi foglalkoztatási körzetében kisebb arányban volt állás nélkül, mint egy hónappal, és egy évvel ezelőtt - ismerteti a közlemény.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter