Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Kevesebb az álláskereső Veszprém megyében

Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma áprilisban Veszprém megyében; egy hónap alatt 1.192 fővel, míg az egy évvel ezelőttihez képest 3.127 fővel kevesebben kerestek munkát - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja MTI-vel csütörtökön.

images

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Veszprém megyében a nyilvántartottak számában egy év alatt bekövetkezett csökkenés mértéke 16,6 százalékos volt, ami az ország összes megyéjét tekintve, Győr-Moson-Sopron megye után Veszprém megyében a legnagyobb.

Idén áprilisban a megye foglalkoztatási körzeteiben összesen 15.684 fő álláskeresőt tartottak nyilván, közülük 1.352 fő volt pályakezdő fiatal.

A nyilvántartott álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi arány a megyében egy hónap alatt 9,6 százalékra mérséklődött, márciusban a megye gazdaságilag aktív népességének 10,3 százaléka volt regisztrált álláskereső.

A közlemény szerint áprilisban folytatódott az idegenforgalmi idényre történő felkészülés, és a többi szezonálisan érintett gazdasági ág is újra fogadta a foglalkoztatásból a téli időszakban átmenetileg kikerült munkavállalókat. A munkaügyi központ által a tavasz folyamán több helyszínen - közöttük Balatonfüreden, Pápán, Veszprémben - megrendezett állásbörzék is növelték az álláskínálatot, illetve elősegítették a foglalkoztatás bővítését.

Az eltelt egy hónapban a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma 130 fővel, a nem pályakezdőké pedig 1.062 fővel csökkent.

Veszprém megyében áprilisban csaknem 2000 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye kistérségeiben, ezek közül 771 főnek támogatás nélküli, 1.215 főnek pedig támogatott álláshelyet kínáltak a munkáltatók.

2012. negyedik hónapjában a gazdaságilag aktív népesség a megye valamennyi foglalkoztatási körzetében kisebb arányban volt állás nélkül, mint egy hónappal, és egy évvel ezelőtt - ismerteti a közlemény.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter