Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Kevesebb az álláskereső Veszprém megyében

Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma áprilisban Veszprém megyében; egy hónap alatt 1.192 fővel, míg az egy évvel ezelőttihez képest 3.127 fővel kevesebben kerestek munkát - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja MTI-vel csütörtökön.

images

images

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Veszprém megyében a nyilvántartottak számában egy év alatt bekövetkezett csökkenés mértéke 16,6 százalékos volt, ami az ország összes megyéjét tekintve, Győr-Moson-Sopron megye után Veszprém megyében a legnagyobb.

Idén áprilisban a megye foglalkoztatási körzeteiben összesen 15.684 fő álláskeresőt tartottak nyilván, közülük 1.352 fő volt pályakezdő fiatal.

A nyilvántartott álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi arány a megyében egy hónap alatt 9,6 százalékra mérséklődött, márciusban a megye gazdaságilag aktív népességének 10,3 százaléka volt regisztrált álláskereső.

A közlemény szerint áprilisban folytatódott az idegenforgalmi idényre történő felkészülés, és a többi szezonálisan érintett gazdasági ág is újra fogadta a foglalkoztatásból a téli időszakban átmenetileg kikerült munkavállalókat. A munkaügyi központ által a tavasz folyamán több helyszínen - közöttük Balatonfüreden, Pápán, Veszprémben - megrendezett állásbörzék is növelték az álláskínálatot, illetve elősegítették a foglalkoztatás bővítését.

Az eltelt egy hónapban a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma 130 fővel, a nem pályakezdőké pedig 1.062 fővel csökkent.

Veszprém megyében áprilisban csaknem 2000 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye kistérségeiben, ezek közül 771 főnek támogatás nélküli, 1.215 főnek pedig támogatott álláshelyet kínáltak a munkáltatók.

2012. negyedik hónapjában a gazdaságilag aktív népesség a megye valamennyi foglalkoztatási körzetében kisebb arányban volt állás nélkül, mint egy hónappal, és egy évvel ezelőtt - ismerteti a közlemény.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter