Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Kevesebb az állástalan Győr-Moson-Sopron megyében

Az előző havinál és az egy évvel korábbinál is kevesebb volt augusztusban az álláskereső Győr-Moson-Sopronban - olvasható a megyei kormányhivatal munkaügyi központ tájékoztatójában.

Egy év alatt 9313-ról 8535-re csökkent a bejelentett állástalanok száma a megyében; júliushoz képest 53-mal fogyatkozott a számuk. A múlt hónap végén 4,1 százalékos volt a munkanélküliségi ráta.

Győr térségében egy év alatt 6,1-ről 5,3-ra, Sopron vidékén 2,7-ről 2,4-re, Csorna körzetében pedig háromról 2,9 százalékra esett a mutató, amely eközben Kapuváron 3,2-ról 3,6-ra, Mosonmagyaróváron 3,3-ről 3,5 százalékra emelkedett.

Augusztusban 4507 üres álláshelyet tartottak nyilván Győr-Moson-Sopronban, ebből 2057-et a hónap során jelentettek be. A hó végén ezek száma 1724 volt. Augusztusban az új állásajánlatok 35,6 százaléka a feldolgozóiparban - elsősorban a gép-, azon belül is a járműiparban - keletkezett. Ebben kiemelkedő szerepe van az Audi Hungária beruházásának és a beszállítóként hozzá kapcsolódó kis- és középvállalkozásoknak.

A tájékoztató kitért arra is: augusztusban 1644 volt Győr-Moson-Sopronban a több mint 12 hónapja nyilvántartott álláskeresők száma, ami a nyilvántartott álláskeresők 19,3 százaléka; ez az országban a legalacsonyabb ráta, egyben egy hónap alatt 0,2, az előző év azonos időszakához viszonyítva 1,8 százalékpontos csökkenés.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter