Megjelent: 13 éve

Kevesebb az egyéni vállalkozó

Az elmúlt félév során nőtt a bejegyzett vállalkozások száma Magyarországon, de ezzel sem érjük el az egy évvel ezelőtti szintet - derül ki a KSH közleményéből.

Újra növekvőben van a vállalkozókedv hazánkban, de az újonnan regisztrált vállalkozások száma még mindig messze elmarad a tavalyi év azonos időszakában mérttől.

A bejegyzett vállalkozások száma január óta 6 ezerrel, 1 millió 282 ezerre emelkedett, de ez így is alacsonyabb az egy évvel ezelőtti 1 millió 309 ezres értéknél. A vállalkozások száma az első félévi emelkedés ellenére is 2,3 százalékkal elmarad az egy évvel ezelőtti szinthez képest.

Az egyéni vállalkozókedv csökkent, hiszen a vállalkozások száma kizárólag a társas vállalkozások számának emelkedésének köszönhetően nő. Az egyéni vállalkozások száma 669 ezer volt, azaz januárhoz képest több mint 1000-rel csökkent.

Napi Online

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter