Kiből lehet BKV-vezér?"/>
Megjelent: 12 éve

Kiből lehet BKV-vezér?

A közlekedési vállalat vezérigazgatói posztjára mindössze három hétig lehet jelentkezni. Jó hír, hogy elég egyetlen idegen nyelvet beszélni, és előny, ha a pályázó már helytállt sztrájkhelyzetben.

A BKV a mostani anyagi helyzetében nem igazán engedheti meg magának, hogy megfizessen valamely világméretű fejvadász céget a kiválasztási folyamat lebonyolítására - mondta a FigyelőNetnek Juhos Andrea, a DBM Hungary ügyvezetője. Pedig egy közlekedési vállalatnak megérné, mivel nem túl elterjedt az iparág, kevés felső vezető ért hozzá. Mindenképpen olyan vezetőt kellene választani, aki nemcsak a vállalatvezetéshez, hanem konkrétan a közlekedéshez is ért. Az ügyvezető a FigyelőNetnek elmondta: szerinte sokkal előnyösebb lenne a BKV számára, ha a politikai érdekek mellőzésével, tisztán a szakmai rátermettség alapján választanák meg az új vezérigazgatót.

A sztrájkkezelés előny

A nemzetközi pályázatot kedden írta ki a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottsága. Június 30-ig várják a pályázatokat, a nyertest öt évre nevezik ki, és augusztus 1-jével kezdheti meg a munkáját.

A pályázati feltételek között szerepel a műszaki-gazdasági egyetemi végzettség. Előnyt jelent a reorganizáció, a vállalati válságkezelés és a krízishelyzetben, sztrájkhelyzetben szerzett tapasztalat. A jelentkezőnek ötéves vezetői gyakorlattal és kétéves államigazgatási, közszolgáltatói tapasztalattal kell rendelkeznie - írta az MTI.

Egy nyelv is elég

A tervezetben először megfogalmazottakkal ellentétben nem több, hanem csak egy idegen nyelv (angol vagy német) tárgyalási szintű ismeretét várják a jelentkezőktől.

Mivel a pályázat nemzetközi, ezért a Union Internationale des Transports Publics honlapján is meghirdették az állást, ám idegen nyelven máshol nem találtuk meg. A Pendl&Piswanger vezetője, Lipcsei András a FigyelőNetnek elmondta, hogy amikor a BKV részvénytársasággá alakult a ’90-es években, akkor a vezérigazgatói kiválasztási folyamat lebonyolítására őket kérte fel a közlekedési vállalat. A mostani pályázatnál azonban nem hallott arról, hogy valamelyik hazai vagy nemzetközi fejvadász céggel szerződtek volna.

Lehetséges jelöltek

Devecz Miklós, a 4-es metró beruházásban érdekelt Hídépítő Zrt. év elején távozott vezérigazgató-helyettese a Népszavának azt mondta: megnézi a kiírást és a feltételek alapján dönt, jelentkezik-e. Lehetséges pályázóként szintén felmerült Kocsis István, a Magyar Villamos Művek Zrt. volt első embere neve is, aki a napilap érdeklődésére nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni a jelentkezését. A Népszava szerint Futó Sándor, a BKV igazgatóságának egykori elnöke is pályázhat.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk

Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk