Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Kína adókedvezménnyel segíti a munkanélkülieket

A munkanélküliek foglalkoztatását kívánja elősegíteni a kínai kormány adókedvezményekkel.

images

Az új rendelkezések értelmében például azok a cégek, amelyek több mint egy éve munka nélkül állókat foglalkoztatnak, dolgozónként 5200 jüanos (188 ezer forint) éves adókedvezményben részesülnek. Ez a kínai városokban dolgozók átlagos havi bérének másfélszerese.

Azok a vállalatok, amelyeket regisztrált munkanélküliek, friss diplomások, kormányzati segélyben részesülők vagy jövedelemmel nem rendelkező családok hoznak létre, évente akár 9600 jüanos (346 ezer forint) adókedvezményt is jóváírhatnak.

A rendelkezések legalább 2016 december végéig érvényben maradnak - áll a pénzügyminisztérium közleményében. A munkanélküliek fokozott segítésére a gazdasági növekedés lassulása miatt van szükség Kínában.

Az országban évente 10 millió új munkahelyet teremtenek, a regisztrált állástalanok száma ugyanakkor 26 millió, ugyanakkor ezek csak a hivatalos statisztikák. A hivatalos 4,1 százalékos országos munkanélküliségi ráta helyett így a prognózisok a 8-9 százalékra teszik a reális értéket.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter