Kirúgták Bombera Krisztinát az MTV-ből"/>
Megjelent: 8 éve

Kirúgták Bombera Krisztinát az MTV-ből

A nyári ötszáz után most négyszáz főt bocsátanak el. A Médiaszolgáltatást-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) október közepén jelentette be az újabb csoportos létszámleépítést. 414 dolgozó kirúgását tervezték, de a szám az üzemi tanácsokkal történt egyezetés után novemberre 404-re csökkent.

Ma felmondtak Bombera Krisztinának, az MTV egykori New York-i tudósítójának. A televízióssal délután közölték, hogy nem tartanak igényt a munkájára. Szintén elköszöntek M. Kiss Csabától, akinek a nyáron még két műsort is adott volna az MTV. A "Fókusz-gyilkosnak" is hívott Pont című műsort egy héttel az indulás előtt szüntette meg a televízió. Akkor azt mondták a csapatnak és a főszerkesztő M Kissnek, hogy egy későbbi időpontban elindulhat a riportmagazin.

Az első kirúgottak között van Litauszki János filmrendező, aki 1980 óta a Magyar Televízió munkatársa. Ő volt az MTV utolsó Balázs Béla-díjas rendezője. Utoljára november 4-én vetítette filmjét a magyar televízió. Legutóbb az MTV MM a megoldások magazinja című délutáni produkcióját készítette.

Szerbhorvát György, aki idáig a magyar rádió műsorelemző részlegét vezette, szintén a kirúgottak között van. A Magyar Narancs egykori szerzője Such György hívására érkezett a Magyar Rádióba.

Teszári Nóra az utolsó kirúgási hullám óta a Duna 2-n készítette az Éjjeli őrjárat című műsor két adását keddenként és péntekenként. Az ősszel az MTVA még külön fotózásra küldte a műsorvezetőt, hogy óriásplakátokon legyen a cég arca. Most azonban 13-órára berendelték és közölték vele, nem tartanak igényt a munkájára.

Kirúgták Várkonyi Attilát, aki dj Dominik néven lemezlovasként is dolgozik, és egy időben az MTV szórakoztató osztályát is vezette. Szintén az elbocsátottak között van Kembe Sorel-Arthur aki az utóbbi időben szintén a Duna2 Éjjeli Őrjárat című produkciójában dolgozott mint riporter.

A Magyar Rádióból reggel egy gyártásvezetővel és egy műsorszervezővel is közölték, hogy felmondanak nekik.

Információink szerint van, akit délelőtt 10 órakor hívtak fel, hogy 11-re legyen a Magyar Televízió Kunigunda úti épületében.

A nyári ötszáz után most négyszáz főt bocsátanak el. A Médiaszolgáltatást-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) október közepén jelentette be az újabb csoportos létszámleépítést. 414 dolgozó kirúgását tervezték, de a szám az üzemi tanácsokkal történt egyeztetés után novemberre 404-re csökkent. 380 embert a budapesti, a többieket a vidéki stúdióktól küldenek el. Az alap és a közmédiumok központi üzemi tanácsa péntek éjjel megállapodott az elbocsátás részleteiről. A megállapodás értelmében az MTVA 33 millió forintos segélyalapot hoz létre.

Úgy tudjuk, hogy a kirúgások szerdáig tartanak.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter