Megjelent: 7 éve

Kiugró lehetőség fiatal vállalkozóknak

Több nagyvállalat is jelezte a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) felé, hogy készek lehetőséget biztosítani a fiatal vállalkozóknak, hogy az általuk kiírt meghívásos tendereken részt vehessenek, esélyt adva ezzel a fejlődésre. Erre alapozva indította el a FIVOSZ beszállítói programját - jelentette be Kovács Patrik a szövetség elnöke szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. A meghívásos tendert kiíró vállalat a FIVOSZ felé jelzi, hogy milyen tenderre, milyen tevékenységi körben hív meg beszállítókat ajánlattételre, ezt követően a szövetség jelzi a nagyvállalat felé, hogy tagjai közül melyik, az adott kritériumoknak megfelelő vállalkozást/vállalkozásokat ajánlja a tendereztető számára.

A kezdeményezés célja a magyar gazdaság felélesztése, a fiatalok bevonásával, a nagyvállalati szférába bejutás lehetőségével. Sok esetben tapasztalható, hogy a már meglévő beszállítói partnerek mellett, egy fiatal, innovatív megoldásokkal rendelkező pályázó sikerrel vehet részt a tendereken. A kezdeményezés célja, hogy a céltudatos, fiatal cégtulajdonosoknak, akik már sikeresen működtetik vállalkozásaikat, utat nyisson a program a további fejlődés és a versenyképesség növelése felé, valamint a nemzetközi terjeszkedésben is segítségükre legyen.

"Sokan azt mondják, hogy külföldön szeretnének érvényesülni, viszont van egy nem is kicsi tábor a fiatalok körében, akik nem akarnak megfutamodni, ők alkotják a Fivosz tagságát" - vélte Kovács Patrik, aki szerint a csoportjuk nem kizárólag érdekközösséget, hanem értékközösséget is alkotnak. "Szeretnénk sikeresek lenni, de nem más kárára, hanem egymást segítve. Ez az értékközösség az, amit nagyvállalati partnereink is értékelnek. Erre a bizonyíték a Fivosz most induló beszállítói programja, amiben lehetőséget, esélyt kapnak a fiatal vállalkozók a bizonyításra. Ezzel azonban nemcsak a fiatal vállalkozók kapnak esélyt a megújulásra, hanem a magyar gazdaság számára is óriási lehetőség ez" - emelte ki Kovács Patrik.

"Nem keveset beszélünk arról, hogy Magyarországon milyen a foglalkoztatottság helyzete, kevesebbet beszélünk azonban arról, hogy a teljes munkaképes lakosságnak csak mindössze 55 sz
Indul a Fiatal Vállalkozók Hete

"Nagyon jelentős a Fiatal Vállalkozók Hete című esemény, az egész magyar fiatal vállalkozói réteg számára" - mondta Kovács Patrik a Fivosz elnöke szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. "Ebben a helyzetben, amikor nem csak a gazdasági nehézségekkel, hanem a fiatalok munkanélküliségével is meg kell küzdenünk, fontos, hogy alternatív lehetőségeket biztosítsunk az aktív fiataloknak, erre szolgál a FIVOSZ által szervezett Fiatal Vállalkozók Hete, amely a gazdasági utánpótlásképzés legfontosabb eseményévé vált." - mondta a szövetség elnöke. Kovács Patrik kiemelte, hogy a rendezvény idei partnerei a teljes magyar GDP több mint egynegyedét előállító vállalatok képviselői lesznek.
ázaléka végez valódi munkát, szemben például az amerikai lakosság 77 százalékával. Ezen változtatni kell, és ebben tudunk együttműködni a FIVOSZ-al" - mondta Vadász György a Magyar Iparszövetség elnöke, aki külön kiemelte a szövetség oktatási programját, amelynek keretében több mint háromezer fiatal jutott versenyképes tudáshoz.

"Szeretnénk elősegíteni egy egészséges generációváltást a magyar vállalkozói életben. Sajnos azt kell látnunk, hogy a fiatalok nem akarják továbbvinni a szüleik vállalkozását, és ez komoly veszélyekkel jár. Felmérésünk szerint még a megkérdezett jól működő vállalkozások tulajdonosainak esetében is csak a válaszadók 7,5 százalékának viszi tovább gyermeke a vállalkozását." - mondta Antalffy Gábor a Kisosz ügyvezető elnöke. "Az az elsődleges szándékunk, hogy a lassan leköszönő vállalkozói réteg helyére fiatal, tehetséges vállalkozók kerüljenek."

"Vállalkozók kellenek ebbe az országba, méghozzá nem kényszervállalkozók" - mondta Lakatos Péter, aki szerint egészségtelen a magyar vállalkozások szerkezete. Vannak nagy cégek és vannak nagyon kicsik, a kettő között hiányzik az erős középcsapat" - mondta a Videoton vezérigazgatója. Lakatos Péter szerint ahhoz, hogy a fiatalok sikeresek lehessenek, három dologra van szükség, tőkére, piacra és tudásra. Véleménye szerint a beszállítói program segítségével piachoz juttatják a fiatal vállalkozókat a nagyvállalatok.

"A Tesco régóta elkötelezett a magyar beszállítók mellett, már több mint ezerháromszáz magyar beszállítónk van, így számunkra egyértelmű volt, hogy részt veszünk a Fivosz programjában" - mondta Lendvai Ádám a Tesco Globál Áruházak Zrt. regionális igazgató. "Állandóan keressük az új beszállítókat, az elmúlt három évben három nagy regionális beszállítói fórumot szerveztünk, amelyeknek keretében több mint száz új beszállítóval köthettünk szerződést, a most induló kezdeményezés segítségével több tucatnyi új beszállító, termelő kaphat lehetőséget, hogy egy-egy áruházunkban, vagy akár egy teljes régióban teríthessék áruikat" - mondta Lendvai Ádám.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter