Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Kivételes helyzetben a győri Széchenyi István Egyetem

Kivételes helyzetbe került a győri Széchenyi István Egyetem, amely a tavalyinál mintegy harminc százalékkal több államilag finanszírozott hallgatót vehet fel az idén - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Szekeres Tamás rektor.

A műszaki és az informatikai területen annyi államilag finanszírozott helyet kapott az intézmény, hogy minden hallgatót fel tudnak venni, "aki megfelelően felkészült" - jegyezte meg Szekeres Tamás, hozzátéve, hogy ezen a területen 57 százalékosra nőtt az államilag támogatott helyek aránya.

A műszaki területre tavaly összesen 2333 hallgatót vettek fel, míg az idén ezen a területen 2850 az államilag finanszírozott helyek száma - sorolta a rektor. Megemlítette: az állami finanszírozású helyek száma alapján az ország 71 intézménye közül hetedikek, a műszaki területen harmadikak, és a legnagyobb vidékiek.

Szilasi Péter Tamás stratégiai igazgató az eseményen arról beszélt: "nem érte meglepetés az intézményt", hiszen egy évtizede a matematikai, műszaki és természettudományos képzések fejlesztése élvez prioritást. Így már korábban is ebbe az irányba mozdult el a Széchenyi István Egyetem; ezek alapján az egyetem "egészséges bizakodással várja a felvételi időszakot" - tette hozzá.

Kara Ákos (Fidesz), a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke, győri országgyűlési képviselő az eseményen kiemelte: jól döntenek a fiatalok ide jelentkeznek, mert itt szerzett diplomájuk jó elhelyezkedési esélyeket nyújt. Kirajzolódott a jövő magyar felsőoktatása, amelyben biztos és meghatározó szerepe lesz az intézménynek - jelentette ki a politikus.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter